Myron BoaduImago

Myron Boadu scoort maar verliest en is met VfL Bochum hekkensluiter van de Bundesliga

Sam Vreeswijk05 okt 2024, 17:49
Laatst bijgewerkt: 05 okt 2024, 17:49

VfL Bochum heeft zaterdagmiddag ondanks een doelpunt van Myron Boadu verloren van VfL Wolfsburg. In Bochum werd het 1-3. Door de nederlaag en het punt dat Holstein Kiel juist pakte tegen Bayer Leverkusen, staat Bochum nu laatste in de Bundesliga. Wolfsburg bezet plek elf.

Bijzonderheden:

Bochum, met naast Boadu ook onder meer Dani de Wit en Ajax-huurling Jakov Medic in de basis, stond bij rust al met 0-2 achter. Tiago Tomás schoot de bal na een mooie kapbeweging in de verre hoek (0-1), waarna Jonas Wind de score verdubbelde door een voorzet na een afgeslagen corner fraai binnen te werken (0-2).

Twintig minuten voor tijd werd het toch nog enigszins spannend, toen Boadu bij de tweede paal een voorzet binnen wist te werken: 1-2. Het was het tweede doelpunt namens Bochum voor de huurling van AS Monaco. Vlak voor tijd besliste Wolfsburg het duel alsnog: een penalty van Wind werd gestopt door keeper Patrick Drewes, maar in de rebound scoorde de Deen alsnog: 1-3.

VfL Bochum – VfL Wolfsburg 1-3

21’ 0-1 Tiago Tomás (assist: Mohamed Amoura)

37’ 0-2 Jonas Wind (assist: Mohamed Amoura)

72’ 1-2 Myron Boadu (assist: Moritz Broschinski)

88’ Jonas Wind mist penalty

88’ 1-3 Jonas Wind