voetbalzone

Nieuw contract Iniesta in aantocht: ‘Niemand twijfelt aan zijn woorden’

Gijs Freriks23 sep 2013, 19:15
Laatst bijgewerkt: 23 sep 2013, 19:15
Advertentie

Andrés Iniesta zou een eerste contractaanbieding van Barcelona hebben afgeslagen, maar de culés hoeven niet bang te zijn dat de middenvelder vertrekt uit Camp Nou. Iniesta heeft meermaals aangegeven dat hij het voorbeeld van Lionel Messi, Carles Puyol en Xavi wil volgen door te verlengen en vader José Antonio stelt dat zijn zoon sowieso bij Barcelona zal blijven.

/

“Andrés speelt nu achttien jaar bij Barcelona. Iedereen die hem kent zal niet aan zijn woorden twijfelen. Andrés is nog altijd belangrijk voor de speelstijl van Barcelona”, zegt Iniesta senior tijdens het radioprogramma La Xarxa. Volgens sportkrant Marca heeft de 88-voudig international, 11 doelpunten, een voorstel van de club met een jaarsalaris van twaalf miljoen euro afgeslagen. Dat bedrag zou nog op kunnen lopen tot vijftien miljoen. Iniesta zou echter een basissalaris van zeventien miljoen willen ontvangen.

De onderhandelingen met Barcelona worden door zaakwaarnemer Ramon Sostres geleid en José Antonio wil dan ook niet bevestigen of zijn zoon inderdaad een eerste aanbieding heeft afgeslagen. “Alles wat ik erover zeg, zou teveel zijn.” Manchester United en Manchester City zouden serieuze belangstelling hebben voor de 29-jarige Iniesta. Hij won met Barcelona reeds drie keer de Champions League en werd tweemaal Europees en één keer wereldkampioen.

Bezig met laden …