voetbalzone

Nieuwe optie voor Oranje dient zich aan: ‘Een modernere variant van De Roon’

Tom Rofekamp13 nov 2023, 06:09
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:49
Advertentie

Het ging zondag bij Studio Voetbal lang over Quinten Timber. De Feyenoord-middenvelder blonk uit in het duel met AZ (1-0 zege) en kroonde zich met een fraai afstandsschot tot matchwinner. Als Timber zo doorgaat, verdient hij zeker een oproep voor Oranje, vindt de tafel. "Het wordt dringen op het middenveld!"

Ibrahim Afellay vond Timber zondag 'veruit de beste man bij Feyenoord'. De analist ziet de rechtspoot grote stappen maken ten opzichte van vorig seizoen.

"Wat hij heel goed doet, is zijn kracht optimaal benutten", zegt Afellay. "Voorheen liep hij zich vast en gebruikte hij zijn lichaam verkeerd."

"Nu heeft hij het moment iedere keer goed om de actie in te zetten. Hij heeft een gigantisch loopvermogen, een goed schot ook... dat zag je ook bij die goal."

Afellay prijst ook de defensieve arbeid van Timber. Als voorbeeld haalt hij een situatie aan vlak voor rust, waarbij de middenvelder mee terugkomt en een schot van Sven Mijnans blokkeert. "Hij ziet het gevaar, en blokt uiteindelijk het schot. Zijn bereidheid is gigantisch groot."

"In zo'n wedstrijd, waar de verschillen enorm klein zijn, is het een enorm wapen", aldus Afellay. Tafelgenoot Jeroen Stekelenburg erkent dat Timber op de deur van Oranje klopt.

"Het wordt dringen op het middenveld!", ziet de journalist. "Het was lang zoeken naar wie er naast Frenkie de Jong moest staan, maar nu gaat het opeens heel snel met Reijnders, Schouten, Gravenberch klopt op de deur bij Liverpool... En Timber in deze vorm kan heel veel."

Ook Pierre van Hooijdonk ziet Timber op termijn wel opgeroepen worden. "Ik heb hem altijd zijn rendement verweten: hij moest meer doelpunten maken en assists geven. Vandaag (zondag, red.) was hij veruit de beste man van het veld, en dat wordt gekoppeld aan de winnende goal en een paar hele goede acties. Als dat structureel blijft, zou ik geen reden zien hem niet te selecteren. Marten de Roon zit er ook nog steeds bij, en dit zijn toch modernere varianten."

Bezig met laden …