Nilmar leidt Villarreal naar zege op Medunjanins Valladolid

Daniel Cabot Kerkdijk22 nov 2009, 17:58
Laatst bijgewerkt: 22 nov 2009, 17:58

Villarreal lijkt de weg omhoog te hebben ingezet. De formatie van coach Ernesto Valverde versloeg zondagavond Real Valladolid in het eigen El Madrigal: 3-1. Smaakmaker bij de thuisploeg was de Brazilian Nilmar met twee doelpunten. Bij Valladolid kwam Haris Medunjanin één helft in actie. De middenvelder was na rust de vervanger van Jonathan Sesma.

In het shirt van Brazilië had Nilmar afgelopen week al in productief opzicht van zich laten spreken, en ook zondag liet de Zuid-Amerikaan zien in vorm te zijn. Na een goede voorzet van Damian Escudero schoot de aanvaller de openingstreffer achter doelman Justo Villar. Op slag van rust had Giuseppe Rossi zijn ploeg op een ruimere voorsprong moeten schieten, maar de bal ging wonder boven wonder niet het doel van los Pucelanos in.

Vlak na de hervatting viel de 2-0 alsnog. Na een lange pass van Diego Godín richting Nilmar hield de uitgekomen Villar plotseling in, en kopte de aanvaller de bal in het doel. Rossi gooide tien minuten later de wedstrijd in het slot. Na een fout van Iván Marcano zorgde Diego Costa voor de 3-1, maar verder kwam Valladolid niet. Diego López voorkwam met goede reddingen dat Medunjanin en Pedro Manucho de bezoekers terug in de wedstrijd brachten.