voetbalzone

Nog 23 dagen tot WK: Xavi verschaft duidelijkheid over blessure Memphis

Tom Rofekamp28 okt 2022, 19:03
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2022, 19:03
Advertentie

Xavi hoopt Memphis Depay voor het duel bij Almería op 5 november weer in zijn wedstrijdselectie te kunnen begroeten. De spits kampt al sinds eind september met een hamstringblessure, die hij opliep in de Nations League-wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Polen (2-0 winst). Xavi bevestigde op de persconferentie dat de Nederlander het duel met Valencia van zaterdag nog niet zal halen en mikt daarom op volgende week. De Spaanse krant Mundo Deportivo meldde eerder al dat Barcelona het extreem voorzichtig aandoet met de 28-jarige aanvaller, om een terugval te voorkomen.

De Moordrechter ontbrak (net als Andreas Christensen, die ook tegen Almería wordt terugverwacht) bij de laatste training voorafgaand aan het duel in het Estadio Mestalla. Het was daarom nog maar de vraag of Memphis speelminuten zou gaan maken voor het WK aanbreekt, maar na het nieuws van Xavi lijkt dat te gaan lukken voor de voormalig PSV'er. Na de wedstrijd tegen Almería neemt Barcelona het drie dagen later op tegen Osasuna, waarna LaLiga voor Barcelona op 31 december weer hervat wordt.

De kans is hoe dan ook aanwezig dat Memphis met geen of weinig wedstrijdritme meegenomen zal worden naar Qatar. De 81-voudig international (42 goals) lijkt ondanks zijn twijfelachtige fitheidsstatus een zekerheidje voor Louis van Gaal. Naast Memphis zijn ook Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Arnaut Danjuma, Cody Gakpo, Vincent Janssen, Luuk de Jong, Noa Lang, Donyell Malen en Wout Weghorst opties voor in het beoogde 5-3-2-systeem van de bondscoach.

In het Nations League-duel waar Memphis uitviel moest ook Frenkie de Jong zich vroegtijdig laten wisselen. De spelmaker uit Arkel maakte begin oktober echter alweer zijn rentree bij Barcelona. Daar De Jong de eerste paar duels na zijn terugkeer nog vanaf de bank moest toekijken, lijkt hij sindsdien alle twijfels bij trainer Xavi te hebben weggenomen. De Jong speelde ijzersterke partijen tegen Villarreal (3-0 winst) en Athletic Club (4-0 winst), al onttrok hij zich niet aan de sportieve malaise van de Catalanen tijdens de midweekse 0-3 nederlaag tegen Bayern München.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …