Noord-Ierse linksback verzilvert vrije trap vanaf gigantische afstand

Erik van Dam03 sep 2011, 21:47
Laatst bijgewerkt: 03 sep 2011, 21:47

Johnny Black ruilde deze zomer Glentoran in voor een terugkeer bij de club van zijn jeugdjaren, Coleraine. Daar zijn ze maar wat blij met de 22-jarige linksback, zeker nadat hij zaterdag liet zien over een formidabel afstandsschot te beschikken. Black scoorde vanuit een vrije trap vanaf eigen helft en kreeg de handen op elkaar.

De wedstrijd tussen Coleraine en Portadown, de nummers zeven en drie van de Noord-Ierse competitie, werd een ware thriller met zeven doelpunten. Twee minuten voor tijd besliste Stephen Lowry de wedstrijd met de winnende goal voor Coleraine, maar Blacks doelpunt zal langer op het netvlies van de aanwezige supporters blijven staan.

De verdediger bracht de stand in de eerste helft op gelijke hoogte met een rake vrije trap vanaf zeer grote afstand. De op het oude nest teruggekeerde back zag goed dat keeper David Miskelly te ver voor zijn doel stond en besloot het dan maar ineens te proberen vanuit de spelhervatting. De trap zeilde uitstekend binnen en bracht Coleraine zo op 1-1.