Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ongelooflijke twist: PSV legt Sergiño Dest tot medio 2028 vast

Laatste update:

PSV is erin geslaagd om Sergiño Dest definitief en zonder afkoopsom vast te leggen. De Amerikaanse rechtsback zou in eerste instantie terugkeren naar FC Barcelona, waar hij nog tot medio 2025 vastlag, om daar te revalideren van zijn zware knieblessure. Zaterdagavond maakt PSV echter bekend dat Dest tot medio 2028 heeft getekend. De aankondiging komt nog geen half uur na het bericht van Dest dat hij 'helaas afscheid moet nemen' van PSV.

PSV publiceerde eerder op de dag een filmpje van Dest. "Hallo PSV-supporters, ik wil jullie ontzettend bedanken voor afgelopen seizoen. Ik denk dat we echt een mooi seizoen hebben gedraaid. Helaas heb ik het niet af kunnen maken."

Dest scheurde eind april de voorste kruisband van zijn knie af op een training van PSV. Er werd direct gevreesd voor een serieuze blessure en die vrees werd werkelijkheid. "Daardoor zijn er keuzes die ik moest nemen voor mijn vervolgstappen. Het is anders geweest dan ik zou willen, maar dit is gewoon een topjaar geweest voor mij."

"Het was een heel goed seizoen, zowel op als buiten het veld. Ik heb van de supporters genoten, het veld, het stadion, de club, maar op dit moment is het helaas afscheid nemen voor mij", sprak Dest in het filmpje, dat nog geen half uur voor de aankondiging van de contractverlenging werd gedeeld op de sociale mediakanalen van PSV.

In de volgende berichten op X hintte PSV alsnog sterk op een verlengd verblijf van Dest. Zo deelden de Eindhovenaren een foto van een fan met een bordje, met daarop de tekst: 'Dest moet blijven'. Weer even later deelde PSV een afbeelding van met de tekst 'creating stars', met daarop het silhouet van Dest.

Dest zal op De Herdgang herstellen van zijn blessure en kan volgend kalenderjaar pas weer in actie komen, waardoor hij onder meer de Copa América in eigen land moest missen. Alles wees erop dat Dest terug zou keren naar FC Barcelona om daar te herstellen van zijn blessure.

Op de achtergrond is de directie van PSV alsnog aan de slag gegaan om de alom gewaardeerde Dest los te weken bij Barcelona. Dat leek mede door de vrij forse afkoopsom van elf miljoen euro niet te lukken, maar Barcelona heeft Dest transfervrij laten gaan, weet het Eindhovens Dagblad.

In ruil voor het laten schieten van een transfersom hebben de Catalanen een flink doorverkooppercentage bedongen. "Dat percentage voor de Spanjaarden ligt naar verwachting op meerdere tientallen procenten, met een maximumbedrag. De clubs hebben het exacte getal niet naar buiten gebracht, maar aannemelijk is dat de Spaanse topclub nog flink meedeelt bij een toekomstige transfer en vele miljoenen kan verdienen", schrijft ED-journalist Rik Elfrink.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fantastisch nieuws. Earnie is goed begonnen: Dest en Tillman definitief vastgelegd.

29 juni 2024 om 17:25
0

Met een beetje geluk hou je Veerman nu ook, waardoor het elftal grotendeels intact blijft. Bakayoko zal wel weggaan voor 50 miljoen (wat overigens veel te veel geld is). Noa Lang is min of meer een nieuwe speler, en Lozano blijft nog tot de winterstop. Als Veerman en Schouten blijven is dat eigenlijk niet eens leuk voor de overige teams van de eredivisie.

29 juni 2024 om 17:33
0

50m voor baka is een koopje voor zijn kwaliteiten en leeftijd. Antony was al duurder. Voor psv is dit wel een mooi aankoop al zal er een flink doorverkooppercentage zijn afgesproken.

29 juni 2024 om 17:46
0

En elk jaar dat we zoiets voorspellen, blijkt het ineens mis te gaan. Laten we eerst maar eens afwachten hoe het gaat. Maar het lijkt me duidelijk dat PSV de torenhoge favoriet is.

29 juni 2024 om 17:46
0

Vind dat je hem overschat. Tijdens dit EK laat hij het ook (nog) niet zien. 50 miljoen is echt heel veel geld en de vergelijking met de absurde transfer Anthony slaat natuurlijk nergens op.

29 juni 2024 om 17:49
0

50M is in de huidige markt niet zo spannend hoor. Het is een gokje maar wel met de juiste leeftijd en statistieken.

29 juni 2024 om 18:48
0

Ach dat lezen we elk jaar wel over een club. Laten we maar gewoon afwachten wat voor selecties de top 5 neerzetten deze zomer. Dan zien we dan wel wie de favorieten zijn. En ook dat zegt nog niks.

29 juni 2024 om 20:47
0

Bakayoko doet precies wat de topclubs willen statistisch gezien. Doet zowel verdedigend als aanvallend z’n werk. En er komt op dit moment heel weinig echt talent op dit moment door op de rechterflank. Heel sterk, (tot nu toe) nooit geblesseerd, international en ook pas net 21.

29 juni 2024 om 19:25
0

Hopelijk komt hij terug op zijn niveau. Je hoort helaas toch vaak dat spelers na hun knieblessure nooit meer het niveau halen van daarvoor.

29 juni 2024 om 23:59
0

Dat is natuurlijk ook sterk afhankelijk van de leeftijd en fysieke gesteldheid van een speler voorafgaand aan de blessure. Een speler van 30+ zal minder snel terug op het oude niveau komen dan een speler van om en nabij de 20. Mentale weerbaarheid speelt uiteraard ook een belangrijke rol.

30 juni 2024 om 10:31
0

Mooi werk om Dest te behouden voor psv. Zowel voor Dest en psv een groot voordeel. Kan hij zijn herstel op zijn gemak gaan werken zonder dat clubs aan hem trekken . Hopelijk komt hij weer terug op zijn oude niveau.

Goed gedaan door PSV, meer dan prima back!

29 juni 2024 om 18:42
0

Patrickafcajax. En het is voor PSV te hopen dat hij zijn " oude" nivo dan wel weer haalt.

29 juni 2024 om 19:12
0

Dat is logisch he, anders hadden ze hem nu ook niet gekocht. Maar die dooddoeners horen er natuurlijk bij...

29 juni 2024 om 20:34
0

Brampsv84. Ik dacht dat hij transfervrij gekomen was en niet dat ze hem gekocht hebben toch? En die dooddoeners ?

Legendarische manier om het bekend te maken! Iedereen het bos in!

29 juni 2024 om 18:39
0

Classic dest

Mooi gedaan Psv! En de grap op social media was leuk, was al bang dat hij ook aankomende winter onhaalbaar zou zijn. Om dan even daarna te zien dat hij tot ‘28 vastgelegd is, chappeau chappeau chappeau!

Benieuwd hoeveel die kost. Hoop niet die 10 miljoen van het contract. Beterschap en vanaf de winter weer knallen. Tot dan maar met Mauro en hopelijk nog een back up voor hem.

29 juni 2024 om 17:17
0

Volgensmij gratis, maar doorverkoop zal wel rond de 50% liggen ofzo

29 juni 2024 om 17:24
0

Volgens Rik Elfrink gratis. Complete voorwaarden komen zo op site van het ed

29 juni 2024 om 17:29
0

Natuurlijk komt hij gratis, want hij is transfervrij. The Jump doelt op salaris en tekengeld

29 juni 2024 om 17:32
0

@Davilla_7. Hij was helemaal niet transfervrij. Hing een prijs van 11 miljoen aan. Nu na onderhandelingen is hij transfervrij over gekomen ja. Tevens stond in het eerste bericht nog niets over de som, dus antwoordde ik hier op de gestelde vraag

29 juni 2024 om 17:34
0

Hij is niet transfervrij. Dat is hij pas in 2025. Dest komt nu gratis, omdat PSV hem “gekocht” heeft in ruil voor een doorverkooppercentage en verder 0 euro aan transferkosten.

29 juni 2024 om 17:34
0

Hij is helemaal niet transfervrij. Had gewoon nog een contract bij Barca.

29 juni 2024 om 17:35
0

@Davilla, idd hij heeft toch nog een contract tot 2025? En gratis in de zomer van 2025 mag nu nog niet onderhandeld over worden. Maar als ze hem gratis binnen hengelen, is het sowieso top gedaan! Staat nu ook in de tekst, later pas toegevoegd.

29 juni 2024 om 17:37
0

@isook Never mind, ik dacht dat zijn contract al was afgelopen. Je hebt gelijk.

29 juni 2024 om 21:53
0

Ik weet niet of het al vermeld werd in de text bij publicatie van het artikel. Maar er word vermeld dat hij transfervrij overkomt naar PSV. Wel is er een clausule overeengekomen bij doorverkoop. Hoeveel is niet bekent gemaakt, maar verwachting is 20 max 25% met een maximum tot 10miljoen.

Ik zei het nog omdat PSV veel minder wilde betalen omdat hij nu een knieblessure heeft en uiteindelijk toch wel gelijk gehad! Top voor PSV en heeft hij een afkoopclausue gekregen?

Slimme zet van PSV. Barcelona maximaal onder druk gezet. Goede investering voor de lange termijn.

Wat mooi dat dit nog kan. Geen enkel lek, geen here we go van die Italiaan, gewoon plotsklaps op de zaterdagmiddag zo'n transfer bekend maken door de club. Vind ik mooi. Lijkt me ook een goede zaak voor PSV, Dest was enorm belangrijk en is niet oud. Met zo'n contract zal je er ook na z'n blessure nog genoeg aan overhouden.

Geweldig nieuws. Heeft aangetoond absoluut top te zijn in de Eredivisie met de aanvallende speelstijl van PSV. In de CL ligt er nog ruimte voor verbetering vind ik. Maar zeker blij mee. Heeft ook een goed linker been viel me op afgelopen seizoen. Kan op beide back posities spelen.

29 juni 2024 om 17:20
0

Als er in de CL geen ruimte voor verbetering zou zijn zou hij ook niet naar PSV gaan, die voetballen allemaal bij Madrid en City. Uitstekende aankoop van PSV inderdaad, als hij na z'n blessure niet enorm weg is gezakt qua niveau gaan ze hier veel plezier aan beleven.

29 juni 2024 om 17:26
0

Als rechtsback niet goed genoeg voor de wereldtop. Maar hij ontwikkelt zich als linksback vrij sterk.

29 juni 2024 om 17:54
0

Rechts of linksback maakt vrij weinig uit. Hangt er vooral vanaf op welke manier je die posities invult. Als Bosz liever een type Teze als linksback had en Dest als rechtsback had hij zich daar net zo ontwikkeld.

29 juni 2024 om 18:31
0

Wel als je op die manier makkelijker voorzetten kan voorgooien.

Pff wat goed zeg. Hopelijk beetje acceptabele prijs, aangezien je er de eerste seizoenshelft niets aan hebt

29 juni 2024 om 17:28
0

Transfervrij. Beter kan niet man.

29 juni 2024 om 17:39
0

Volgens het artikel is er geen transfersom, Barca krijgt wel een heel fors doorverkooppercentage. Ik vermoed dat het artikel een update kreeg nadat U het had gelezen.

Geweldig nieuws ik weet zeker dat hij na zijn blessure weer helemaal terug komt , dit is een top tranfere voor de komende jaren

Eerst maar eens afwachten hoe hij terugkeert van zijn zware blessure. Als dat tegenvalt heb je dus een kat in de zak....

Ze hadden mij al op het verkeerde been met die video, wel ontzettend blij met deze transfer! Bijzondere constructie maar bij een speler met de kwaliteiten van Dest hoor je mij daar niet over klagen.

Benieuwd wat zijn salaris nu is?Ik verwacht dat PSV het salarisplafond wel aan heeft moeten tikken voor deze jongen.Hopelijk hersteld hij zich goed, je moet er niet aan denken dat deze blessure hem verpest.

Barcelona heeft geld nodig maar blijkbaar belangrijker een verlaging van salaris. Ideaal voor psv dit.

Goed gedaan zeg! Ook mooi voor de competitie.
Hoe sterker de top 3 hoe beter.

Laten we hopen dat Feyenoord en Enigzins Ajax ook goeie aan/inkopen doen.

Was ben ik de enige hier, maar ik vind Dest echt helemaal niets. Maakt af en toe een leuke actie maar verdedigen kan tie niet.

29 juni 2024 om 18:22
0

Je bent de enige, Dest is buitencategorie in de eredivisie waar je als topclub toch 8 van de 10 wedstrijden het overwicht hebt en juist aan zo een aanvallende back heel veel hebt.

29 juni 2024 om 18:27
0

Naja nogmaals, wss ben ik de enige hier. ik vind hem alles behalve een buitencatogorie.
ik vind hem vooral heel nonchalant en arogant overkomen. soms kan je dat met een speler hebben toch?

29 juni 2024 om 19:04
0

je bent de enige omdat je als enige verkeerd zit. nonchalant en arrogant is letterlijk het tegenovergestelde van alles wat Dest afgelopen seizoen heeft laten zien. ging altijd vol mee in de strijd, en altijd positief op en naast het veld.

deze jongen is echt een toevoeging voor dit PSV onder Bosz.

29 juni 2024 om 21:26
0

@rombomcu
Hele sterke analyse, hij maakt winnen wel makkelijk tegen Eredivisie ploegen maar laten we eerlijk zijn in de CL word hij wel overklast door echte topspelers. Marcelo was ook heel nonchalant en werd heel, heel erg laat volwassen in zijn spel maar Dest is ook bepaald geen Marcelo.

29 juni 2024 om 18:42
0

Je bent zeker de enige, zeker gezien je zegt ‘helemaal niets’. Af en toe een leuke actie??? Elke wedstrijd een de lopende band gecombineerd met goals en assists. Heb je wel wedstrijden van PSV gekeken?Het is wel een hele aanvallende back net zoals frimpong. Verdedigend is het geen Sergio Ramos nee

29 juni 2024 om 20:20
0

Hij is zeker niet de enigste, maar helemaal niks is ook weer niet waar net zoals elke wedstrijd een lopende band ook niet waar is. Het is gewoon vrij simpel, tegen een behoorlijke rechtsbuiten in goeie ploeg zoals Malen, Xhaka(arsenal), Ocampos word Dest gedwongen tot verdedigen waar in hij slechter is dan Ramalho. Zonder directe tegenstander of wedstrijden waarin PSV de bovenliggende partij (bijna alles in de eredivisie)is kon hij vrij opkomen.
waar hij wel goed in is, zijn beste kwaliteit is eigenlijk net als f.de Jong onder de druk uit voetballen en hoop ik dat hij voortaan als middenvelder gebruikt gaat worden. Minder verdedigen, meer aan de bal.

Mooi gedaan door psv, aangezien hij in het buitenland al een keer heeft “gefaald” zal hij nooit voor de ultieme jackpot verkocht worden.

Ik verwacht (natte vingerwerk) dat het percentage rond de 30% zal liggen. Mocht hij voor 30 mil verkocht worden want denk ik wel een beetje het maximum is voor een back die het al een keer geprobeerd heeft in het buitenland dan betaald psv alsnog 10 mil zoals aanvankelijk als optie was opgenomen.

Vraag me af wat het maximum bedrag is waar over gesproken wordt

Typisch Barcelona door hem transfervrij te laten gaan. Hoe ga je in godsnaam van 11 miljoen naar 0 euro?

29 juni 2024 om 21:57
0

De speler is geblesseerd, verwachting is dat hij pas begin 2025 zijn rentree kan maken. Speler heeft een contract tm medio 2025. Dus als hij weer zijn rentree kan maken, mag hij met andere clubs praten omdat zijn contract verloopt.

Begrijp niet zo goed wat hier ongelooflijk aan is? Hij is zwaar geblesseerd…. Natuurlijk gaat geen club hem halen

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren