voetbalzone

Ongeregeldheden tegen West Ham hebben eerste consequenties voor AZ

Jordi Tomasowa20 mei 2023, 15:04
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2023, 15:04
Advertentie

Supporters van AZ zijn zondag niet welkom in De Goffert tijdens het uitduel met NEC. Dit is door de lokale driehoek in Nijmegen besloten na de eerdere rellen van AZ-supporters in het Conference League-duel met West Ham United van afgelopen donderdag.

Na afloop van het door AZ verloren Conference League-duel met West Ham liep het compleet uit de hand. Fans van AZ braken door een hek heen en bestormden vervolgens de hoofdtribune van AFAS Stadion, waar onder meer familieleden en vrienden van de West Ham-spelers zaten. NEC maakt op de officiële clubkanalen bekend dat er zondagmiddag geen supporters van AZ welkom zijn tijdens de competitiewedstrijd in De Goffert.

“Omdat er op deze korte termijn nog geen vervolging mogelijk is geweest van supporters die zich tijdens die wedstrijd hebben misdragen, er geen duidelijkheid is over de intenties van deze supporters en deze supporters ook af zouden reizen naar Nijmegen voor de wedstrijd tegen NEC, heeft de burgemeester in samenspraak met het Openbaar Ministerie en de politie besloten geen AZ-supporters toe te laten”, laat NEC weten in een statement.

“De laagdrempeligheid van de ongeregeldheden in Alkmaar afgelopen donderdag maken de vrees voor herhaling in Nijmegen groot. Het toelaten van deze supporters is daarmee een groot risico voor de veiligheid van goedwillende supporters.” Burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls betreurt dat deze maatregel nodig is. “Omdat hiermee de vele goeden onder de kwaden moeten lijden.”

Wilco van Schaik heeft als algemeen directeur van NEC begrip voor het besluit. “NEC staat voor thuis- én uitsupporters. We hebben de afgelopen jaren, maar ook nog recentelijk, kunnen zien welke (positieve) invloed supporters op onze sport hebben. Daarom betreuren we de beslissing om morgen geen AZ-supporters toe te laten, maar hebben we na overleg met de lokale driehoek ook begrip voor het besluit. Het doet pijn dat de goedwillende supporters moeten lijden onder enkele kwaadwillende.”

Bezig met laden …