voetbalzone

Onherkenbare Mislintat sneert met compleet nieuw kapsel live op tv naar Steijn

Lars Capiau26 jan 2024, 09:45
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 19:27
Advertentie

Sven Mislintat heeft bij de Duitse tak van Sky Sport voor het eerst gereageerd op zijn ontslag bij Ajax. Bovendien ging de voormalig technisch directeur in op een mogelijke terugkeer bij zijn oude werkgever, Borussia Dortmund.

"Helaas was de tijd in Amsterdam veel te kort", zei Mislintat live bij de Duitse tv-zender. "Mijn werk voelde als onvoltooid. Ik heb het gevoel dat ik niet heb kunnen laten zien wat ik kan bij Ajax."

voetbalzone

"Het is wel goed voor de club dat dingen nu een beetje beter gaan nu er is gewisseld van coach", sneert hij naar de inmiddels ontslagen Maurice Steijn. "Dat reflecteert ook weer op een positieve manier op mij."

De inmiddels ontslagen Duitser tekende vorig jaar een contract tot de zomer van 2026. Deze diende hij bij lange na niet uit. Al na vier maanden in dienst bij Ajax werd hij de laan uitgestuurd.

"Het ontslag deed ook wel een beetje pijn", erkent Mislintat. "Maar dat is voetbal. Ik neem verantwoordelijkheid voor het aanstellen van de coach. Maar je leert van dat soort fouten, en dat is belangrijk als je elders weer aan de slag wil gaan."

Mislintat werd door de Duitse zender vervolgens gevraagd over een terugkeer naar Dortmund, de club waar hij eerder ook al actief was. "Dortmund is mijn thuis, daar hoef ik niet omheen te draaien", antwoordde Mislintat.

"Clubs die in je hart zitten, waar je geboren bent, gewerkt hebt en waardering hebt ervaren, moet je altijd beschouwen als mogelijke plekken om te gaan werken", glimlacht de man met de bijnaam Diamantauge.

"Maar ik moet ook heel duidelijk zeggen: het is op dit moment absoluut geen thema. Ik ben net klaar bij Ajax en ga nu in alle rust kijken wat de toekomst brengt", besluit hij.

Op sociale media wordt er overigens vol verbazing gereageerd op het nieuwe kapsel van Mislintat. Waar de technisch directeur in zijn Ajax-tijd met lang haar door het leven ging, is het nu flink korter geknipt.

Bezig met laden …