voetbalzone

'Op het EK van 2016 moet België meedoen voor de titel'

Matthijs van Laar02 jun 2013, 17:53
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2013, 17:53
Advertentie

Na aan jarenlange rol in de marge is het volgens Vincent Kompany hoog tijd dat België zich weer eens doet gelden op het hoogste voetbalpodium. Sinds het WK van 2002 namen de Rode Duivels niet eens meer deel aan een grote eindronde, maar onze zuiderburen zijn hard op weg zich te plaatsen voor het WK van 2014 in Brazilië. Volgens de aanvoerder geldt dat toernooi als opmaat richting het grote doel. “Op het EK in Frankrijk moeten we meedoen voor de titel.”

/

Kompany sprak tijdens de speciaal georganiseerde fandag van de Belgische nationale ploeg met Sporza en draaide er niet omheen. “We zijn pas écht een topploeg als de fans ons blijven steunen, ook als de resultaten zouden tegenvallen. Commotie zal er altijd zijn, zelfs als we de WK-finale niet halen”, denkt de verdediger, die bij Manchester City is uitgegroeid tot een van de besten in zijn soort.

“Als we Brazilië niet halen, wil ik niet spreken over een verloren generatie”, vervolgt hij. “Deze generatie kan nog tien jaar mee. Het zou wel verloren tijd zijn. Het WK 2014 moet het begin zijn van tien mooie jaren. Op het EK in Frankrijk moeten we meedoen voor de titel. En in 2018 in Rusland willen we nog sterker zijn.”

Bezig met laden …