voetbalzone

Opmerkelijke aanvoerder bij Ajax: ‘Ik ben leider maar denk niet dat ik het word’

Jeroen van Poppel29 jul 2023, 17:21
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 04:20
Advertentie

Ajax ging zaterdag pijnlijk onderuit bij FC Augsburg (3-1), maar Branco van den Boomen wijst na afloop vooral op de positieve punten. De middenvelder, die in de tweede helft de aanvoerdersband droeg, vond het spel van Ajax bij momenten goed. "Ik sta hier met gemengde gevoelens", aldus Van den Boomen voor de camera van Ziggo Sport.

Ajax ging in Augsburg ten onder aan individuele fouten van met name Gerónimo Rulli, die gigantisch blunderde bij het eerste tegendoelpunt en er slecht uitzag bij het tweede. Ook de derde treffer van Augsburg ontstond door geschutter achterin bij Ajax. "Dat we hebben verloren is natuurlijk niet goed, maar ik denk dat er best goede fases in de wedstrijd zaten, alleen we hebben ook te veel fouten gemaakt", zegt Van den Boomen.

"Niet alleen bij de tegengoals, maar we hebben vaker de bal te makkelijk verloren. We hebben zelf ook veel kansen gecreëerd, meer dan zij." Ajax kwam twee keer vrij voor Augsburg-doelman Finn Dahmen, maar zowel Brian Brobbey als Francisco Conceição liet de enorme kans liggen. "Ik vond het begin van de eerste en tweede helft van ons goed", zegt Van den Boomen. "In de eerste twintig minuten van beide helften waren we veruit de betere ploeg. We hebben veel goede combinaties laten zien. Dat zijn wel dingen waar we op voort kunnen borduren."

Van den Boomen stipt nog een lichtpunt aan. "We slijpen er steeds meer patronen in met Brian, die ik heel sterk vond vandaag. Hij creëerde zelf kansen, maar zette door zijn loopacties ook middenvelders aan het werk." Nu Dusan Tadic weg is, zoekt Ajax naar een nieuwe leider. Van den Boomen is niet bang om die rol te pakken. "Omdat ik de Keuken Kampioen Divisie heb meegemaakt breng ik wellicht vechtersmentaliteit met me mee. Ik ben van ver gekomen en ik wil iets laten zien. Dat probeer ik over te brengen op de groep. Dat gaat tot nu toe goed. Ik wil belangrijk zijn. Ik ben ook een leiderstype." Na rust droeg hij de aanvoerdersband. "Ik verwacht niet dat ik de echte aanvoerder word, maar we zullen zien."

Bezig met laden …