voetbalzone

Optreden Rotterdamse rapper in de Melkweg verstoord door Ajax-hooligans

Jordi Tomasowa31 okt 2023, 12:23
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:30
Advertentie

Social media vormen anno 2023 een hoeksteen van de samenleving. Topspelers als Lionel Messi, Memphis Depay en Cristiano Ronaldo, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen. Bijzondere voetbalmomenten gaan bovendien razendsnel de hele planeet over. Voetbalzone zet de gekste, mooiste en opvallendste posts op social media in de rubriek VZ Social op een rijtje.

Een optreden van de Rotterdamse rapper Jack is maandagavond verstoord door Ajax-hooligans, zo meldt de regionale omroep Rijnmond. De rapper trad op dat moment op in de Amsterdamse Melkweg. Op beelden is te zien dat hooligans bij zijn opkomst met bier gooien en dat mensen vanaf het podium in het publiek springen. Daarop is het optreden stilgelegd.

Onlangs bracht rapper Jack een Feyenoord-track uit met de naam 'Voor onze club'. Waarschijnlijk was dit voor Ajax-hooligans reden om het optreden te verstoren. Hier is door de politie van tevoren echter geen rekening mee gehouden.

“Voor elk optreden maakt de Melkweg een risico-analyse en op basis daarvan wordt soms extra politie ingezet. In dit geval was er geen extra inzet”, zegt een woordvoerder van de Amsterdamse politie tegenover Rijnmond.

Jack laat weten dat hij bedreigingen ontving vanaf de dag waarop hij zijn Feyenoord-nummer uitbracht. “Vanaf die dag stond de boel op scherp. Of dat mij raakte? Nee, dat deed me eigenlijk vrij weinig, want het kwam van meerdere anonieme accounts.”

De ongeregeldheden in de Melkweg kwamen voor de Rotterdamse rapper ook niet geheel als een verrassing. “Feyenoord en Ajax, dat ligt altijd gevoelig. Maar ik ben een artiest, geen hooligan. Daarom koos ik er ook bewust voor om het niet over voetbal te hebben. Ik zou mijn Feyenoord-nummer overslaan.”

Jack wenst niet te lang stil te blijven staan bij het oponthoud van zijn concert en wil zich nu vooral op positiviteit richten. “We hebben een uur lang een top show gegeven. Er waren vijfhonderd mensen die het naar hun zin hadden, inclusief ik. Er komt sowieso een vervolg. Ik heb alsnog een top avond gehad.”

Bezig met laden …