voetbalzone

Palermo (36) met 220 doelpunten clubtopscorer van Boca Juniors

Bart Kruyt13 apr 2010, 08:05
Laatst bijgewerkt: 13 apr 2010, 08:05
Advertentie

Martin Palermo heeft maandagavond laat geschiedenis geschreven bij Boca Juniors. De inmiddels 36-jarige aanvaller, bezig aan zijn tweede periode bij de Argentijnse club, was twee keer trefzeker in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Arsenal Fútbol Club. Hij kwam daarmee op 220 treffers voor Boca en is nu clubtopscorer aller tijden.

/

Palermo evenaarde al op 2 maart het record van Roberto Cherro, die sinds de jaren dertig bovenaan had gestaan met 218 doelpunten in dienst van Boca. Palermo bleef zes duels droogstaan, maar liet het net maandagavond weer bollen. Hij brak het record van Cherro door op aangeven van Juan Roman Riquelme de score te openen en prikte er na rust nog één in.

De 4-0 overwinning van Boca betekende een geslaagd debuut voor Roberto Pompei, die de vrijdag ontslagen Abel Alves opvolgde op de bank bij de gevallen topclub. Boca stond voorlaatste, maar klom dankzij de ruime zege naar de veertiende plek met veertien punten uit evenzoveel wedstrijden. Palermo hoopt dat Diego Maradona heeft opgelet: de twaalfvoudig international wil graag mee naar het WK in Zuid-Afrika.

Bezig met laden …