voetbalzone

Panenka-strafschop pakt verkeerd uit en kost Valladolid achtste finales

Erik van Dam11 nov 2010, 11:33
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2010, 11:33
Advertentie

Antonio Calle zal zich in de toekomst nog drie keer achter de oren krabben, voordat hij probeert een strafschop á la Panenka te nemen. De middenvelder van Real Valladolid kreeg deze week de kans om zijn team op weg te helpen in het Copa Del Rey-duel met Espanyol. In plaats van de buitenkans van elf meter hard binnen te schieten, besloot hij het iets te fraai te proberen.

Christian Álvarez, de doelman van Espanyol, week namelijk niet van zijn lijn en leek door te hebben wat Calle van plan was. Hij kon diens stift eenvoudig pakken en hoorde hoe zijn thuispubliek de misser honend verwelkomde. In de Spaanse media wordt Calle's actie ook als 'belachelijk' aangemerkt. Er wordt geschreven dat Calle de belangen waarschijnlijk niet in zich had opgenomen.

De uitwedstrijd bij Real Valladolid was geëindigd in een 2-0 overwinning voor Espanyol. De club uit Barcelona besloot thuis op 1-1 en bekert zodoende verder in de Copa Del Rey. Voor Valladolid rest slechts de competitie nog; het staat zesde in de Segunda División.

Bezig met laden …