voetbalzone

‘Pas als er dit seizoen niks gewonnen wordt, kun je er wat van zeggen’

Erik van Dam10 sep 2015, 10:19
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2015, 10:19
Advertentie

Arsène Wenger hield deze zomer de hand op de knip bij Arsenal. Hij versterkte de selectie weliswaar al vroeg met doelman Petr Cech, maar haalde daarna niet ook nog een veldspeler binnen die als directe versterking gold. Veel supporters hadden gehoopt op een extra spits als concurrent voor Olivier Giroud, maar die kwam niet. Nicolas Anelka denkt dat Wenger gewoon veel vertrouwen heeft in de Fransman.

voetbalzone

Anelka zegt dat de situatie van Giroud eigenlijk hetzelfde is als zijn eigen situatie in het seizoen 1997/98. Ian Wright was destijds de eerste spits, maar raakte geblesseerd. De enige man die toen nog over was, was Anelka. “Wenger kocht niemand en ik moest het voorin laten zien. Hij geloofde in me en ik speelde vaak, deed het goed. Hij maakte destijds dezelfde keus als nu met Giroud”, zegt de oud-aanvaller.

“Arsène gelooft in de huidige groep en daarom heeft hij geen geld uitgegeven. Hij gelooft in Giroud omdat hij denkt dat Giroud veel kan scoren en dat heeft hij ook al laten zien. Als je naar zijn cijfers kijkt, dan zijn die lang niet slecht”, oppert Anelka. “Vorig seizoen won Arsenal een prijs, het jaar ervoor idem, dus waarom nu niet weer? Mensen moeten gewoon afwachten en kijken hoe het eind van de rit is.”

“Pas als er dit seizoen niks gewonnen wordt, kun je er wat van zeggen. De mensen moeten hun vertrouwen op Arsène stellen. Hij weet echt wel waar hij mee bezig is”, zegt Anelka in The National. De nu 36-jarige Fransman hielp Arsenal in zijn tweede seizoen mede aan de dubbel, door zelf zesmaal te scoren. Het jaar erop was het zeventien keer raak en vervolgens plukte Real Madrid de spits weg uit Londen.

Bezig met laden …