voetbalzone

Peperdure winteraankoop snapt de kritiek: 'Ik laat te weinig zien'

Matthijs van Laar17 mrt 2015, 23:00
Laatst bijgewerkt: 17 mrt 2015, 23:00
Advertentie

VfL Wolfsburg nam André Schürrle in januari voor 32 miljoen euro over van Chelsea, maar heeft nog weinig plezier beleefd aan de nieuweling. Bij zijn debuut was de international meteen goed voor twee assists, maar sindsdien is het voor fans van de club wachten op nieuw spektakel. Schürrle snapt de kritiek en loopt er niet voor weg. "Ik heb de laatste weken weinig laten zien", zegt hij in gesprek met Wolfsburger Nachrichten.

voetbalzone

"Ik realiseer me dat ik vastzit", zegt de 24-jarige aanvaller, die afgelopen zomer nog regelmatig in actie kwam met de Duitse ploeg die zich in Brazilië kroonde tot wereldkampioen. Zorgen maakt hij zich niet. "Dit is normaal. Ik heb nog een paar weken nodig om mijn vorm te hervinden en eerlijk gezegd is het niet eens zo slecht dat ik vanaf de bank kan komen om ritme op te doen."

Ploeggenoot Kevin De Bruyne weet wat Schürrle doormaakt. Hij stapte twaalf maanden eerder ook over van Chelsea en had eveneens tijd nodig om zich aan te passen. Inmiddels is de Belg één van de absolute smaakmakers in de Bundesliga. "Het is lastig voor hem", zegt hij. "Bij mij was dat niet anders, dus ik maak me geen zorgen." Schürrle scoorde in zijn periode bij Chelsea 14 keer in 65 wedstrijden.

Bezig met laden …