voetbalzone

Perez neemt woorden terug: ‘Ik weet wat ik zei, maar we zijn nu een lachertje’

Jordi Tomasowa24 okt 2023, 11:19
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 04:46
Advertentie

De KNVB moet de regels omtrent het staken van wedstrijden snel aanpassen, zo stelt Kenneth Perez. De analist van ESPN stelt dat er in het buitenland om Nederland gelachen wordt.

"In het begin was ik echt voor strenge regelgeving, want de doelmonden lagen vol met bekers", zegt Perez bij Voetbalpraat. “Ik ben echt voor regels en handhaving, maar het begint me nu de strot uit te komen, dat we voor zo'n klein dingetje wedstrijden gaan staken.”

“We worden een beetje het lachertje van Europa”, stelt de analist. “Ik word ook gebeld door Deense journalisten. Die vragen of de wedstrijden gestaakt zijn vanwege vechtpartijen of vuurwerk. Dan moet ik ze vertellen dat de reden een beker bier is die het veld oprolde.”

Perez is van mening dat de KNVB kritischer naar de strenge regelgeving moet kijken. “Ik heb begrepen dat de werkgroep bij de KNVB zegt dat ze dit willen blijven handhaven. Ik denk dat dit echt weer tegen het licht gehouden moet worden: wat zijn nou hoofdzaken en wat zijn nou bijzaken?”

“Eén zo’n lullig bekertje waardoor een wedstrijd telkens tijdelijk gestaakt wordt. De spelers komen nu ook in opstand", ziet Perez. Zowel de spelers van Utrecht als Ajax drongen er bij scheidsrechter Dennis Higler op aan om het duel niet definitief te staken. "Het heeft met deze strenge regelgeving geen enkele zin. Ik moet wel terugkomen op mijn eerdere woorden”, aldus de analist.

Reactie KNVB
De KNVB besloot vorig seizoen de regels over het gooien van voorwerpen in stadions te verscherpen. Wedstrijden worden nu standaard stilgelegd als er iets vanuit het publiek op het veld wordt gegooid, zoals plastic bekers. Als dit meerdere keren gebeurt en de dader niet ter plekke wordt gepakt, wordt de wedstrijd zelfs definitief gestaakt. Het zorgde dit seizoen al voor heel wat tijdelijke stakingen, hetgeen grote frustratie van fans, spelers en supporters opleverde.

Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB, liet recent in gesprek met het Algemeen Dagblad weten dat de Nederlandse voetbalbond niet van plan is om de regelgeving te versoepelen. “We zijn heus niet blind en doof voor de kritiek, maar je moet de regel zien in een bredere context: we zijn een mentaliteitsverandering aan het doorvoeren. En die verandering is succesvol. De komende tijd blijven de protocollen zoals ze nu zijn.”

Bezig met laden …