voetbalzone

Peter Bosz gunt vijftienjarige (!) verdediger basisplek in eerste oefenduel PSV

Jonathan van Haaster06 jul 2024, 14:16
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:34
Advertentie

PSV speelt zaterdag zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Trainer Peter Bosz kiest tegen Anderlecht voor vertrouwde namen als Luuk de Jong en Walter Benítez, maar gunt logischerwijs ook de nodige jonge spelers een basisplaats.

Benítez staat onder de lat en ziet met Fabian Merién een vijftienjarige (!) rechtsback voor zich staan. De vijf jaar oudere Matteo Dams vormt het hart van de verdediging met Armando Obispo, terwijl Mauro Júnior de linksback is.

Richard Ledezma en Jevon Simons staan op het middenveld achter nummer 10 Guus Til. Manuel Bahaty (16) is de rechtsbuiten en vormt de aanval met De Jong en Jason van Duiven, die is teruggekeerd van een huurperiode aan Almere City.

Onder meer Hirving Lozano zit op de bank. De Mexicaan vertrekt komende winter naar San Diego FC. Ook andere gerenommeerde namen als Jordan Teze, Olivier Boscagli, Isaac Babadi en Joel Drommel zijn reserve.

Het duel met Anderlecht is op last van de autoriteiten besloten, meldt Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad.

Over precies een week neemt PSV het op tegen een andere Belgische topclub: Club Brugge. Op 24 juli volgt de lichtstadderby tegen FC Eindhoven, drie dagen later wacht de ontmoeting met Valencia.

Op 4 augustus neemt PSV het op tegen Feyenoord in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Opstelling PSV: Benítez; Merién, Dams, Obispo, Mauro; Ledezma, Til, Simons; Bahaty, De Jong, Van Duiven.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …