voetbalzone

Peter Bosz: ‘Ik ben zeer tevreden over hem: hij kan een hoger niveau aan’

Mart van Mourik25 okt 2023, 00:02
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:20
Advertentie

Peter Bosz is gematigd positief over het optreden van zijn ploeg in de derde speelronde van de groepsfase van de Champions League. Op bezoek bij RC Lens moest PSV genoegen nemen met een punt (1-1), al ziet de keuzeheer van de Eindhovenaren wel perspectief voor de return over twee weken. Onder meer Joey Veerman ‘toonde aan een hoger niveau aan te kunnen’, stelt Bosz.

De Eindhovenaren kwamen vlak na rust op voorsprong dankzij de individuele klasse van Johan Bakayoko, maar moesten tien minuten later alweer een treffer incasseren van Elye Wahi. Door de remise eindigt PSV de derde speelronde van het miljardenbal als hekkensluiter in Groep B.

“Qua resultaat was het een teleurstellende avond, maar qua spel niet”, concludeert Bosz na afloop voor de camera van RTL 7. “Ik vind dat wij het spel, als je het over negentig minuten bekijkt, het grootste gedeelte van de wedstrijd gedomineerd en gecontroleerd hebben.”

“Alleen in die fase waarin zij scoorden zag je dat wij teruggedrongen werden. Toen hadden we het even lastig, maar ik vind dat we het voor een uitwedstrijd in deze ambiance niet slecht gedaan hebben.”

In gesprek met Ziggo Sport voegt Bosz eraan toe dat hij onder meer erg te spreken is over het optreden van Veerman. “Ik vind dat hij vandaag heeft laten zien dat hij een hoger niveau aankan. Ik ben zeer tevreden over hem.

“Hij voetbalt zich onder een tegenstander uit die heel veel druk op hem zetten. Ik vond niet dat hij overlopen werd”, aldus Bosz. “Het was behoorlijk gecompliceerd, want Lens speelde met vier middenvelders en wij met drie. Ik vind dat hij het goed gedaan heeft.”

Van der Vaart is het overigens niet helemaal eens met de trainer van PSV. “Op het hoogste niveau vind ik Veerman, ook vandaag, mwah. Het was niet slecht, maar zeker niet top.”

Bezig met laden …