voetbalzone

Peter Bosz verlaat Ajax na één seizoen voor Borussia Dortmund

Robin Bruggeman06 jun 2017, 13:03
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2017, 13:03
Advertentie

Het dienstverband van Peter Bosz bij Ajax blijft beperkt tot slechts één seizoen. Na een aantal dagen van aanhoudende geruchten heeft Borussia Dortmund dinsdagmiddag via de officiële kanalen bekend gemaakt dat de trainer de opvolger wordt van de onlangs ontslagen Thomas Tuchel. Die Borussen maken naar verluidt een afkoopsom van zo’n drie miljoen euro over voor Bosz, die in Amsterdam nog een contract tot 2019 had en ook bij Dortmund voor twee jaar heeft getekend.

Bosz leek in eerste instantie niet uit te zijn op een vertrek, zo bleek uit zijn woorden na de met 0-2 verloren Europa League-finale tegen Manchester United: “Ik heb hier een driejarig contract getekend. Bij andere clubs liet ik vaak clausules in mijn contract opnemen. Dat heb ik bij Ajax niet gedaan. Dat zegt wel iets. Ik heb het bij Ajax prima naar mijn zin.”

voetbalzone

De afgelopen dagen doken er echter steeds meer berichten op dat het niet zou boteren tussen Bosz en diens rechterhand Hendrie Krüzen, die eveneens naar Dortmund gaat, aan de ene kant en assistenten Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp, keeperstrainer Carlo l’Ami en hersteltrainer Björn Rekelhof aan de andere kant. Nadat duidelijk werd dat Ajax zijn trainer niet ten koste van alles wilde behouden, trok Bosz zijn conclusies.

Voor Bosz wordt Borussia Dortmund, dat afgelopen seizoen afsloot met een derde plaats in de Bundesliga en winst van de DFB Pokal, zijn zevende club als hoofdtrainer. De 53-jarige voormalige middenvelder begon zijn loopbaan als coach bij AGOVV en werkte vervolgens bij De Graafschap, twee perioden bij Heracles Almelo, Vitesse, Maccabi Tel Aviv en Ajax. In zijn enige jaar in Amsterdam eindigde hij op één punt achterstand van kampioen Feyenoord op de tweede plaats in de Eredivisie.

Bezig met laden …