voetbalzone

Pijnlijk: ‘Donny van de Beek niet goed genoeg bevonden als ruilmiddel’

Wessel Antes13 jul 2023, 19:17
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2023, 19:17
Advertentie

Manchester United probeert Rasmus Højlund middels een creatieve constructie naar Old Trafford te halen. Volgens The Athletic is Donny van de Beek ingezet als ruilmiddel om de transfersom voor de Deense spits te verlagen. La Dea zit echter niet op de 26-jarige middenvelder te wachten. Een aanbod met de Braziliaanse middenvelder Fred inbegrepen is ook resoluut van tafel geveegd. Atalanta is duidelijk: Højlund mag enkel naar United vertrekken indien de absolute hoofdprijs wordt overgemaakt. In Bergamo ligt de twintigjarige aanvalsleider nog tot medio 2027 vast, waardoor de Italianen een sterke onderhandelingspositie hebben.

Manager Erik ten Hag doet er alles aan om deze zomer een superspits naar Manchester te halen. Het transferbudget van United is momenteel echter een obstakel. Volgens de Engelse berichtgeving moet Højlund rond de 100 miljoen euro kosten, maar daar hebben the Red Devils bij lange na het geld niet voor. Een groot deel van het budget is reeds geïnvesteerd in de komst van Mason Mount, die voor 65 miljoen euro werd gekocht van Chelsea. Het volgende miljoenenbedrag is gereserveerd voor André Onana, die snel moet overkomen van Internazionale.

Vanwege het gebrek aan financiële middelen dacht United de transfersom voor Højlund te drukken met overbodige middenvelders, maar daar zit Atalanta niet op te wachten. De zesvoudig Deens international speelt tevens pas sinds vorige zomer in de Serie A, toen hij voor 17,2 miljoen euro werd opgepikt bij Sturm Graz. Sindsdien is hij een ware sensatie in Italië. Højlund was in 34 wedstrijden voor Atalanta goed voor 10 doelpunten en 4 assists en heeft getoond een potentiële topspits te zijn.

Van de Beek
Van de Beek gaat dus in ieder geval niet aan de slag bij Atalanta, dat hem niet goed genoeg vindt voor een rol van betekenis in Stadio Atleti Azzurri d'Italia. De rechtspoot uit Nijkerkerveen kreeg afgelopen week van Ten Hag te horen dat hij op zoek mag naar een nieuwe uitdaging. Van de Beek is momenteel ook niet met de selectie van United in Oslo, waar the Red Devils woensdag afrekenden met Leeds United. Op Old Trafford ligt de negentienvoudig international nog tot medio 2025 vast. Wat Van de Beek zou moeten kosten is onbekend, maar Transfermarkt schat zijn marktwaarde in op zo’n 13 miljoen euro.

Bezig met laden …