voetbalzone

Pirlo speelt niet alles meer: 'Ik moet rekening houden met zijn leeftijd'

Bart Kruyt25 dec 2014, 21:56
Laatst bijgewerkt: 25 dec 2014, 21:56
Advertentie

Andrea Pirlo wordt nog altijd gezien als een van de betere middenvelders van de Serie A, maar de jaren beginnen nu wel echt te tellen. De routinier is inmiddels 35 jaar oud en Massimiliano Allegri haalt zijn spelmaker steeds vaker vroegtijdig naar de kant. Dat gebeurde ook maandag in de wedstrijd om de Supercoppa tegen Napoli; kort na deze wissel viel de gelijkmaker van Gonzalo Higuaín.

voetbalzone

Italiaanse media menen dat Allegri en Pirlo een moeizame relatie met elkaar onderhouden, maar dat is volgens de coach overdreven. "Helaas ontstaat er rond Andrea altijd een negatieve sfeer, maar er is geen probleem. Het is mijn opdracht om er professioneel mee om te gaan", zei Allegri tegen La Gazzetta dello Sport. "Het heeft geen zin om dingen te zoeken die er niet zijn."

"Andrea is 35 jaar oud en het liefst stel ik hem iedere wedstrijd op, maar ik moet toch echt rekening houden met zijn leeftijd", benadrukt Allegri. "In bepaalde wedstrijden of bepaalde situaties is het beter om anders te handelen. We hebben daarover gesproken en zijn het eens met elkaar." Pirlo speelde dit seizoen acht van de zestien competitiewedstrijden van Juventus.

Bezig met laden …