voetbalzone

Pochettino heeft niks met Engels gebruik: ‘Dat vind ik zo nep, zo ben ik niet’

Yanick Vos29 okt 2016, 12:20
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2016, 12:20
Advertentie
/

Tottenham Hotspur greep vorig seizoen naast de Engelse landstitel. Het was Leicester City dat de hele wereld verbaasde met het bereiken van het kampioenschap. Mauricio Pochettino feliciteerde Leicester-manager publiekelijk met het succes, maar weigerde de Italiaanse succestrainer persoonlijk te feliciteren. Zaterdag staan de twee trainers op White Hart Lane weer tegenover elkaar.

In aanloop naar het duel van zaterdagmiddag werd Pochettino gevraagd of hij Ranieri persoonlijk had gefeliciteerd voor de behaalde landstitel. "Nee, ik heb hem nooit gebeld. Ik vond mijn bericht tijdens een persconferentie meer dan voldoende. Ik begon de persconferentie met mijn felicitaties en dat werd uitgezonden op televisie. Ik heb Claudio en de supporters van Leicester gefeliciteerd, maar ik was niet blij. Ik ben nu niet boos meer, maar nog wel teleurgesteld. We waren er dichtbij, maar Leicester heeft het verdiend."

Pochettino schudt Ranieri zaterdag de hand, maar wil het daar bij laten. "Ik ben niet nep, ik was niet blij. Je gaat hier de strijd aan met de andere bank, en het is hier dan gebruikelijk om na afloop een glas wijn te drinken met de trainer na de wedstrijd. Waarom? Op televisie hang je de grote jongen uit en als je dan samen zit met de andere trainer op zijn kantoor gaat het: 'Mijn excuses voor mijn gedrag, ik wens je het beste, laten we wijn drinken'. Dat is erg nep, ik ben niet nep."

Bezig met laden …