Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brian Priske doet eerste persconferentie en biedt meteen excuses aan aan alle Feyenoord-fans

Laatste update:

Brian Priske heeft woensdagmiddag zijn eerste persconferentie gegeven als trainer van Feyenoord. De Deen krijgt de zware taak om Arne Slot op te volgen in De Kuip, maar heeft er ontzettend veel zin in. Wel begint hij de persconferentie met het aanbieden van zijn excuses aan de Feyenoord-supporters.

“Ik ben natuurlijk heel dankbaar om hier te zijn. Ik moet ook mijn excuses aanbieden aan de supporters”, begint Priske. “Mijn Nederlands is nog niet perfect. Het is behoorlijk, maar praten is nog een beetje moeilijk. Ik versta bijna alles. Dus vandaag zou ik graag de persconferentie in het Engels doen.”

De trainer is ondertussen hard op weg om de taal onder de knie te krijgen en hoopt dan ook snel de vragen in het Nederlands te kunnen beantwoorden. “Dan hoop ik dat binnen een maand of twee mijn Nederlands beter is. Dan is het voor mij veel makkelijker om moeilijke vragen te beantwoorden. Ik hoop dat het vandaag lukt in het Engels.”

De persconferentie vond woensdagmiddag plaats na afloop van de eerste training onder leiding van Priske. Daarbij liet hij meteen weten hoe belangrijk Het Legioen is voor de club. “De supporters betekenen alles als het gaat om een voetbalclub. Hier bij Feyenoord en bij mijn vorige clubs waren de supporters een belangrijke factor. Ik kijk ernaar uit om de supporters in De Kuip te ontmoeten.”

“Tijdens de wedstrijd hoop ik dat ze ons negentig minuten lang steunen. Aan het einde van de wedstrijd mogen ze kritisch zijn. Ik heb momenten gezien in De Kuip waar de ploeg het zwaar heeft. Supporters pushen en steunen de ploeg totdat de scheidsrechter affluit en dat is cruciaal voor mij. Na de wedstrijd is het prima om negatief te zijn”, aldus Priske.

Opvolgen Slot


Priske heeft in Rotterdam de loodzware taak op de naar Liverpool vertrokken Slot op te volgen. “Dat voelt goed”, aldus Priske. “Ik heb zijn werk natuurlijk gezien bij Feyenoord en hij heeft het op alle aspecten geweldig gedaan. Ik wil hem bedanken voor de fundamenten die hij heeft neergelegd.”

“Ik krijg een team tot mijn beschikking dat draait, een team dat goed georganiseerd is. Veel stafleden zijn nog steeds werkzaam bij Feyenoord, dat helpt mij enorm”, vertelt de trainer. Het seizoen begint begin augustus officieel voor Feyenoord met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Ik ben optimistisch. Er zijn nu een aantal versterkingen gehaald die ik vooral zie om de selectie in de breedte te versterken. Ik ben tevreden dat Wellenreuther gaat verlengen. Ik ben benieuwd wie er gehaald gaan worden als Wieffer, Hancko, Geertuida, Gimenez, en Waarschijnlijk dus ook Bijlow gaan vertrekken. Dan komt er geld binnen en moeten er goede spelers gehaald gaan worden die de ploeg direct gaan versterken. Hopelijk liggen die lijstjes ook klaar

3 juli 2024 om 15:29
0

5 basisspelers kwijtraken hebben we de laatste jaren vaker gedaan. Ook toen was het soms spannend hoe goed de vervanger zou worden, maar het werd eigenlijk altijd nog beter dan we gewend waren.

3 juli 2024 om 17:20
0

In de transferzomer van het kampioensjaar hebben we zelfs zowat een geheel nieuwe ploeg moeten optuigen. Komt wel goed met de scouting / DtK.

3 juli 2024 om 15:58
0

Gaat wel lastig worden om deze namen te vervangen. Zeker als er ook nog eens aan Timber getrokken gaat worden of hij niet wil verlengen. Maar voorlopig is het allemaal zo ver nog niet en staat er voorlopig een ploeg die ontzettend gezond is, met de toevoegingen die Slot zo graag had gezien (stormram en een buitenspeler die uit het niets iets kan creëren).

Schofterig, wel top dat hij daar even zijn excuses voor wil aanbieden. Mooi om te zien hoe snel de aanpassing gaat als hij het grotendeels al kan volgen.

3 juli 2024 om 15:24
0

Schofterig? licht eens toe?

3 juli 2024 om 15:57
0

Is niet serieus hé

3 juli 2024 om 16:03
0

Grapjes op papier /scherm ...

... blijft lastig

3 juli 2024 om 15:30
0

Priske heeft in totaal ongeveer 8 á 9 jaar in Belgi㫠gewerkt, vandaar dat hij de taal wel begrijpt.

Als speler:
2003 - 2005 Genk
2006 - 2008 Club Brugge

Als trainer:
2021 - 2022 Royal Antwerp

3 juli 2024 om 15:46
0

En tijdens zijn tijd als trainer bij Royal Antwerp deed hij meeste interviews en persconferenties in Nederlands. Blijkbaar bij Sparta Praag heeft hij gewoon geen Nederlands gepraat. Alireza had dat ook toen hij net terugkwam bij Feyenoord. Want bij Az sprak hij vloeiend Nederlands en toen hij terugkwam, was hij het weer kwijt. Nu gaat het wel weer goed.

3 juli 2024 om 16:24
0

Mwah als je dat stukje ziet is er weinig mis met zijn Nederlands, maar ik kan je uit ervaring vertellen dat wanneer je zelfs ook maar een jaartje je tweede of derde taal niet hebt gesproken het de eerste maand echt weer even schakelen is.

Zijn zinsopbouw is zo te horen prima, dus ik verwacht dat hij ons binnen een maand de oren van de kop af lult tijdens die persco’s.. in het Nederlands.

Zal nog wel vaker sorry moeten zeggen daar aan de Maas,

3 juli 2024 om 15:22
0

Omdat ze Utrecht maar met 5-0 verslagen hebben ipv 8-0?

3 juli 2024 om 15:30
0

Of omdat we in februari al kampioen zijn en het ijskoud is tijdens de huldiging.

3 juli 2024 om 15:42
0

En maar zeggen dat wij Ajacieden arrogant zijn

3 juli 2024 om 16:04
0

Jullie kronen jezelf al kampioen voor dat de herfstkampioen bekend is 😛.

3 juli 2024 om 16:12
0

Precies dat. Er worden ajacieden voor minder arrogant genoemd. Zo zie je maar dat de resultaten bij iedere club het gedrag beïnvloedt. In Rotterdam zijn ze er ook een beetje in gaan geloven. Ik moet het nog maar zien met die nieuwe trainer (net als bij Ajax). Helemaal als er nog een paar bepalende spelers vertrekken.

3 juli 2024 om 16:14
0

@jtje

Arrogantie vind je in elke regio wel. Mensen die nooit hebben gehoord van zelfspot en ironie vind je dan weer vooral in Amsterdam.

3 juli 2024 om 16:15
0

Redbaron, dit was overduidelijk een grap. Of moet ik [grap] [sarcasme] [knipoogsmiley] er achter zetten voor je?

3 juli 2024 om 16:23
0

Fiorenoord: nou dan zal ik een echte Amsterdammer zijn want ik zie noch de zelfspot, noch de ironie in jullie opmerkingen.

Snap best dat het een grapje is hoor, daar niet van. Maar als ik drie jaar geleden zo’n geintje met een kleine arrogante ondertoon maakte dan was de wereld te klein op VZ, vooral voor de Feyenoorders

3 juli 2024 om 16:37
0

Wat een drama over niets...

3 juli 2024 om 16:40
0

NJfromVOL Ach een beetje geplaag over en weer en een Ajax baron die het iets te serieus neemt. Moet kunnen.

3 juli 2024 om 16:41
0

Feyenoord, of elke andere club, ooit, heeft de slogan "wij zijn die en die, wij zijn de beste" gebezigd. Als je jezelf dat soort leuzen aanmeet, kan je ook wat weerstand verwachten.

3 juli 2024 om 16:44
0

From NJ to JV ...

Ik zou zeggen: "arrogantie niet met zelfvertrouwen verwarren"

... maar dat is dan waarschijnlijk ook weer 'te'

3 juli 2024 om 16:47
0

Ganjabroeder: Toch is er een andere Nederlandse club waarbij de fans (onder begeleiding van Tina Turner) “simply the best, better than all the rest.” zingen wanneer de spelers het veld opkomen. Zo hebben we allemaal onze tekortkomingen

3 juli 2024 om 16:51
0

From JV to NJ: wanneer je je hele leven al fan bent van Ajax dan kun je uiteindelijk wel concluderen dat de meeste fans van concurrenten het onderscheid tussen arrogantie en zelfvertrouwen niet kunnen maken .

Of het nou een Feyenoorder over een Ajacied betreft, of andersom.

3 juli 2024 om 16:57
0

@RedBaron: ironie (ook wel grapjes genoemd) kunnen jullie maar moeilijk begrijpen hè in Amsterdam. Het is altijd overduidelijk dat er veel Ajacieden zijn die zulk soort opmerkingen oprecht menen en altijd over prijzen en WZAWZDB beginnen. Bij Feyenoorders is het vaak niet serieus gemeend en haast juist cynisch omdat we in het verleden heel vaak juist niet zomaar even wedstrijden winnen. Dat is het verschil.

Een welbespraakte man, een zeer verstandige man zoals hij overkomt. En als iemand zijn huiswerk heeft gedaan is hij het wel. Tegelijkertijd zie je ook dat Feyenoord zijn huiswerk heeft gedaan, aangezien dit een trainer lijkt die perfect in het plaatje 'Slot' past. Priske lijkt mij ook een man die perfect met spelers om kan gaan en bepaalde spelers heel belangrijk kan maken. Hoe de selectie eruit gaat zien moeten we afwachten, maar ik denk dat hij voor nu al in ieder geval goede gesprekken met een Wellenreuther heeft gehad.

Nou... Zijn Nederlands is gewoon goed. Denk dat het eerder een beetje onzekerheid is.

Dit vindt ik wel mooi. Excuses zijn natuurlijk niet nodig. Maar hiermee geeft hij wel aan zich goed te willen aanpassen. Hiermee geef je ook gelijk een goed signaal af naar je spelers toe.

Ben heel benieuwd hoe hij het gaat doen bij Feyenoord. Hopelijk kijkt hij ook wat meer naar de jeugd.

3 juli 2024 om 15:32
0

Nog meer naar de jeugd kijken? Slot gaf de jeugd al enorm veel vertrouwen de afgelopen jaren en liet jongens als Milambo en Sauer zonder blikken blozen in hele belangrijke wedstrijden spelen. Ook Zechiel zou heel veel gaan spelen, maar hij raakte helaas geblesseerd.

3 juli 2024 om 16:31
0

Sauer had best meer mogen spelen onder Slot, zeker toen Ivanusec en Paxaio week-na-week mochten aanklooien!
Milambo en Sauer minuten gunnen in belangrijke (C.L.) wedstrijden, getuigd dan wel van vertrouwen in deze jeugdige spelers.

3 juli 2024 om 18:04
0

fiorenoord

Volgens mij hoopt Marcel dat ook Priske de jeugd een kans gaat geven. Zoals Slot dat deed.

Belachelijk, is toch al zeker een maand in Nederland!?

3 juli 2024 om 15:49
0

En een paar jaar in Belgie gewerkt!

Zo he, net begonnen en nu al excuses. Dat begint lekker dan.

3 juli 2024 om 15:41
0

Ach, als dat het enige is waar hij sorry voor gaat zeggen.

3 juli 2024 om 15:47
0

Schijnbaar had hij tegen te Kloese gezegd dat hij Nederlands wilde leren maar was er alleen geld om Spaans te leren.

Die vent is al een maand in Nederland en spreekt de taal nog niet vloeiend. Dan ben je niet serieus met je vak bezig. Dit wordt helemaal niets.

Groetjes,
Valentijn.

Priske spreekt beter Nederlands dan menig buitenlander die al twee of drie keer zo lang in Nederland (of Vlaanderen) is. Het hele "praten gaat nog niet zo goed" merk ik ook totaal niet in de intro van deze persconferentie.

Verder komt hij op mij over als een hele sympathieke en capabele man, ik ben benieuwd hoe hij het bij Feyenoord gaat doen.

Lijkt wel een vaste routine bij elke nieuwe Feyenoord-aanwinst, direct een wit voetje halen bij de Het Legioen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren