voetbalzone

Pröpper ontbreekt bij winnend Vitesse; Zivkovic valt uit bij Willem II

Bart Kruyt10 jul 2015, 21:42
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2015, 21:42
Advertentie

Vitesse houdt ernstig rekening met een vertrek van Davy Pröpper. De middenvelder is bij PSV in beeld om Georginio Wijnaldum op te volgen en laatstgenoemde zit inmiddels in Engeland, om te onderhandelen met Newcastle United. Pröpper lijkt dus naar Eindhoven te verkassen en deed vrijdagavond al niet meer mee in de oefenwedstrijd tegen Dundee United.

Vitesse - Dundee United 4-0
Vitesse had Pröpper niet nodig om de eerste overwinning van de voorbereiding te kunnen boeken. Uros Djurdjevic trok tegen de Schotten de aandacht, door de eerste twee doelpunten te maken. Eerst nam hij de bal goed mee na een lange pass van achteruit en opende hij de score; vervolgens profiteerde Djurdjevic van matig verdedigingswerk bij Dundee. De Schotten kwamen nog een keer dicht bij een aansluitingstreffer, maar Eloy Room redde uitstekend.

In de tweede helft werd Room vervangen door Piet Velthuizen, die Denys Oliinyk na tien minuten de derde goal van de avond zag maken. De assist van Marvelous Nakamba bij deze treffer was een fraaie. Valeri Qazaishvili, na het vertrek van Marko Vejinovic, Josh McEachran en het naderende vertrek van Pröpper de enig overgebleven middenvelder van het basisteam, verzorgde vervolgens het slotakkoord.

Willem II - Westerlo 0-0
Willem II kreeg in zijn vorige oefenwedstrijd liefst zes tegendoelpunten tegen Charleroi (6-1) en de Tilburgers wilden dat absoluut niet weer laten gebeuren. Vrijdag hield de ploeg van Jurgen Streppel het achterin dicht, maar zelf scoorde Willem II ook niet, waardoor het duel eindigde zoals hij begon (0-0). Richairo Zivkovic viel uit met een bovenbeenblessure, maar volgens een eerste diagnose is de huurling van Ajax niet lang uitgeschakeld.

Bezig met laden …