voetbalzone

PSG krijgt jawoord en hoopt toptransfer maandag met spoed af te ronden

Jordi Tomasowa31 jul 2023, 06:57
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:09
Advertentie

Ousmane Dembélé heeft een mondeling akkoord bereikt met Paris Saint-Germain, zo meldt Fabrizio Romano. De Franse topclub is met de entourage van de 26-jarige aanvaller van Barcelona een contract tot medio 2028 overeengekomen. De Parijzenaren willen alsnog razendsnel toeslaan en de tot 31 juli geldende ontsnappingsclausule in Dembélé's contract bij FC Barcelona lichten.

Vanwege die clausule in zijn contract is de vleugelaanvaller 'slechts' voor vijftig miljoen op te halen uit Catalonië. Dembélé geldt in Parijs als de beoogde opvolger van Kylian Mbappé, die de deur uit wordt gewerkt. De clausule in Dembélé's contract was publiekelijk bekend. De Fransman kan de hele maand juli voor vijftig miljoen vertrekken, terwijl de clausule daarna verdubbelt richting de honderd miljoen.

Aangezien de ontsnappingsclausule maandag al verloopt, is er haast geboden voor PSG. Volgens Romano hebben de Parijzenaren Barça inmiddels ook formeel laten weten dat ze de optie in Dembélé’s contract willen lichten en hangt alles nu af van ‘timing’. Dembélé's contract bij Barcelona verloopt al in juni 2024. De Catalanen willen de linkspoot dolgraag langer aan zich binden, echter geeft de aanvaller nu zijn voorkeur aan een nieuw dienstverband in Parijs.

Een soap zoals vorige zomer lijkt zo in de maak. Toen leek Dembélé óók al op weg naar de uitgang. Dat kwam door een drietal redenen: hij was niet zeker van zijn plek, zijn contract liep af en er was een salarisreductie nodig voor een verlenging. De komst van Xavi veranderde echter alles. Onder de huidig hoofdtrainer bloeide Dembélé op, waardoor hij toch akkoord ging met een contractverlenging tegen een forse salarisverlaging.

Bezig met laden …