voetbalzone

PSV-fans misdragen zich volledig in uitvak: Lens-publiek wordt aangevallen

Mart van Mourik24 okt 2023, 22:09
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:20
Advertentie

In de rust van het Champions League-duel tussen PSV en RC Lens laten de Eindhovense fans zich van hun slechtste kant zien, zo concluderen diverse aanwezige journalisten in het stadion. Onder meer uit beelden in handen van Rik Elfrink blijkt dat supporters het thuispubliek aanvallen met stoelen en vuurwerk.

Jeroen Kapteijns van De Telegraaf doet op X verslag van de verhitte situatie in het Stade Bollaert-Delelis. "In de rust is het onrustig op tribune. Er wordt met vuurwerk en stoeltjes gegooid vanuit het uitvak."

“Hetzelfde wangedrag als vorig jaar bij Arsenal. Dat kwam PSV op een uitwedstrijd zonder publiek te staan. Degenen die al voor Sevilla hebben geboekt kunnen alvast annuleren”, waarschuwt Kapteijns.

Rik Elfrink beschrijft de situatie op vergelijkbare wijze. “De sfeer bij Lens-PSV wordt grimmig. Zeer triest. Vanuit beide vakken wordt met spullen gegooid en er is ook een keer met iets brandends gegooid. Doodzonde weer.”

“De Franse ME komt er ook bij en probeert de zaak te normaliseren”, vervolgt Elfrink. “Voor PSV weer beroerd dit, wat hier allemaal gedaan wordt. De UEFA zal rapport opmaken en dat zal de club ongetwijfeld weer een straf opleveren.”

De sfeer was voorafgaand aan de wedstrijd in Lens al zeer grimmig in het stadscentrum. Hooligans van PSV en RC Lens hadden elkaar gevonden in een van de hoofdstraten van de Franse stad.

Franse media delen beelden en schrijven over een confrontatie tussen hooligangroepen van de betrokken clubs. Er worden vuurwerkbommen over en weer gegooid en er worden geregeld rake klappen uitgedeeld.

Bezig met laden …