Peter Bosz Marcel Brands Earnest StewartImago

PSV is klaar op transfermarkt en gaat laatste deal dag na sluiten window bekendmaken

Jan Hoeksema02 sep 2024, 21:40
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2024, 21:40
Advertentie

Joel Ndala wordt de laatste aanwinst van PSV deze zomer. De jongeling komt op huurbasis over van Manchester City en wordt dinsdag pas gepresenteerd. Naast zijn komst zullen de Eindhovenaren geen deals meer afronden, zo weet Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad.

De PSV-clubwatcher noemt de deal voor Ndala op X 'kogeltje rond'. "De aanvaller is medisch goedgekeurd en wordt een jaar gehuurd van Manchester City, met optie tot koop. Morgen (dinsdag, red.) volgt de bevestiging van alle partijen."

Ndala zal zijn minuten in eerste instantie maken voor Jong PSV. Daar moet hij zichzelf ontwikkelen tot volwaardig A-selectie-speler.

Mocht PSV na het huidige seizoen tevreden zijn over de achttienjarige vleugelspeler, kan het hem voor een bedrag van tussen de zeven en tien miljoen euro definitief overnemen van Manchester City.

Indien PSV Ndala permanent strikt, tekent hij een contract tot medio 2029. The Citizens beschikken vanaf dat moment over een terugkoopclausule. "Naar verwachting gaat dat zeker om enkele tientallen miljoenen", schreef Elfrink eerder daarover.

Naast Ndala huurt PSV ook de Australische Marcus Younis voor het beloftenelftal. De negentienjarige buitenspeler komt minstens een seizoen lang over van Western Sydney Wanderers.

Buiten deze twee deals voor de toekomst om zal PSV op Deadline Day niet meer in actie komen, zo weet Elfrink. De landskampioen gaat dus ook niet meer in zee met een verdediger, ondanks de vele blessures.

Bezig met laden …