Peter Bosz Marcel Brands Earnest StewartImago

PSV kan komst van één gewenste versterking vergeten en moet op zoek naar een alternatief

Lars Capiau21 aug 2024, 20:14
Laatst bijgewerkt: 21 aug 2024, 20:14
Advertentie

Gonzalo Montiel komt niet naar PSV deze zomer, zo schrijft clubwatcher Rik Elfrink woensdag op X. "Door de komst van Montiel staat inmiddels met potlood een streep", aldus de journalist van het Eindhovens Dagblad.

Zodoende moet PSV op zoek naar een nieuwe kandidaat voor de rechtsbackpositie. Jordan Teze vertrok eerder deze maand officieel naar AS Monaco en moet nog altijd vervangen worden in het Philips Stadion.

Waarom de eventuele transfer van Montiel afketste, is vooralsnog onduidelijk. De Argentijnse rechtsachter staat onder contract bij Sevilla, dat de speler vorig jaar verhuurde aan Nottingham Forest.

Voor de rechtsbackpositie viel eerder de naam van Milan van Ewijk. ESPN bracht de voormalig verdediger van sc Heerenveen eerder deze maand in verband met een transfer naar Eindhoven.

Ook de naam van Kenny Tete gonsde rond bij PSV. Of een van dat tweetal gehaald gaat worden, moet nog blijken. In ieder geval gaat PSV een rechtsback aantrekken, om zo de door Teze gecreëerde vacature op te vullen.

Behalve een rechtsback is PSV ook broodnodig op zoek naar invulling voor de overige posities in de defensie. Voor de centrale plekken zijn onder meer Ko Itakura van Borussia Mönchengladbach en Mikayil Faye, eigendom van FC Barcelona.

Beide heren moeten minstens tien miljoen euro kosten, maar PSV lijkt dat te accepteren. Technisch directeur Earnest Stewart zou volgens transferspecialist Fabrizio Romano een bod van elf miljoen euro plus twee miljoen euro aan bonussen hebben ingediend voor Faye. Itakura zou bovendien vijftien miljoen euro moeten kosten.

Bezig met laden …