voetbalzone

Reiss Nelson ondergaat medische keuring bij Feyenoord

Jeroen van Poppel31 aug 2021, 08:43
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2021, 08:43
Advertentie

Reiss Nelson ondergaat dinsdagochtend zijn medische keuring op het trainingscomplex van Feyenoord, zo meldt Feyenoord Transfermarkt. Onder meer Fabrizio Romano maakte maandag melding van een akkoord tussen Feyenoord en Arsenal. De 21-jarige rechtsbuiten komt de rest van het seizoen op huurbasis over uit Londen en heeft tegelijkertijd zijn contract bij the Gunners verlengd tot de zomer van 2023.

Nelson geldt als alternatief voor Amad Diallo, die eigenlijk gehuurd zou worden van Manchester United maar zondag op het laatste moment geblesseerd raakte. Hij doorliep de jeugdopleiding van Arsenal en maakte in de zomer van 2018 op huurbasis de overstap naar TSG 1899 Hoffenheim. In de Bundesliga kwam hij in 23 optredens tot 7 goals en een assist, voordat hij een jaar later terugkeerde bij de Londenaren. Hoewel hij in het seizoen 2019/20 met negentien Premier League-optredens nog regelmatig in actie mocht komen, belandde de vleugelaanvaller afgelopen jaargang op een zijspoor bij Arsenal.

In het huidige seizoen kwam Nelson tot een invalbeurt in het verloren uitduel met Brentford (2-0). Transfermarkt schat zijn marktwaarde op negen miljoen euro. Feyenoord was gezien de smalle selectie dringend op zoek naar een extra aanvallende versterking. Met Luis Sinisterra, Alireza Jahanbakhsh en Bryan Linssen beschikte Arne Slot over slechts drie volwaardige flankspelers. Linssen en Naoufal Bannis kunnen daarnaast als nummer negen uit de voeten. Robert Bozeník, de andere spits in de selectie van Feyenoord, wordt met optie tot koop verhuurd aan Fortuna Düsseldorf.

Zondagavond kreeg Feyenoord een flinke domper te verwerken, toen het te horen kreeg dat Diallo tijdens een training geblesseerd geraakt is en waarschijnlijk een maand aan de kant staat. Feyenoord en Manchester United hadden een akkoord over een huurovereenkomst voor de rest van het seizoen. "Hij is geblesseerd geraakt, het gaat niet door’', vertelde technisch directeur Frank Arnesen zondag aan het Algemeen Dagblad. "Jammer, alles was rond."

Bezig met laden …