voetbalzone

Reiziger kent geen genade voor Gravenberch; drie debutanten bij Jong Oranje

Bart DHanis22 sep 2023, 15:31
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 01:31
Advertentie

Michael Reiziger heeft de voorselectie van Jong Oranje bekendgemaakt. Voor de EK-kwalificatieduels met Georgië en Gibraltar zijn 28 namen opgeroepen. Onder meer Jong AZ-doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro maakt zijn debuut in de voorselectie van Jong Oranje. Ook Ian Maatsen, die afgelopen interlandperiode nog bij het grote Oranje meedeed, zit nu bij de voorselectie van Reiziger.

Verder heeft Reiziger plaats voor nog twee debutanten. Myron van Brederode (AZ) en Niek Schiks (Jong PSV) zijn voor het eerst uitverkozen. Een naam die enigszins opvallend ontbreekt, is die van Ryan Gravenberch. De 21-jarige middenvelder van Liverpool meldde zich vorige interlandbreak af om zich op Liverpool te focussen. Dat is hem nu dus duur komen te staan.

De voorselectie lijkt heel erg op de voorselectie van afgelopen interlandperiode. Brian Brobbey werd toen nog opgeroepen, maar maakt nu deel uit van de voorselectie van Ronald Koeman. Rio Hillen (De Graafschap), die voor de interlands met Moldavië en Noord-Macedonië nog wel werd opgeroepen, zit er nu niet bij. Ook Lennard Hartjes, Serano Seymour (beiden Excelsior Rotterdam), Max Bruns (FC Twente) en Hugo Wentges (ADO Den Haag) zitten er deze keer niet bij. Hartjes is vanwege een blessure afwezig.

Wel prijkt de naam van Björn Meijer op de lijst. De linksachter van Club Brugge moest de vorige interlandperiode vanwege een blessure aan zich voorbij laten gaan, maar is inmiddels volledig hersteld. Jong Oranje neemt het op 12 oktober in Batumi op tegen Georgië en reist vervolgens af naar Gibraltar voor een duel met de leeftijdsgenoten van dat land.

Bezig met laden …