voetbalzone

Remise voor negen man Sevilla, Villarreal wint

16 dec 2007, 18:04
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2007, 18:04
Advertentie
Het wil maar niet vlotten met Sevilla in eigen land. Op bezoek bij Valladolid kwam de ploeg van Manolo Jiménez niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, al speelde het vrijwel de gehele tweede helft met tien man. Villarreal won eindelijk weer na drie wedstrijden zonder zege.

Real Valladolid – Sevilla 0-0
In een uiterst vermakelijke eerste helft ontbraken alleen de doelpunten. Zowel Valladolid als Sevilla lieten dotten van kansen liggen. Kort na rust kreeg Sevilla-verdediger Federico Fazio zijn tweede gele kaart en moesten de Andalusiërs met tien man verder.

De beste kans kwam echter op naam van de bezoekers, waar Luis Fabiano de paal trof. De Braziliaan moest vervolgens in de slotfase na een overtreding op Alexis met rood van het veld, maar met negen man pakte Sevilla toch een punt in het Estadio José Zorilla.

Getafe – Villarreal 1-3
Na een kwartier spelen bezorgde Nihat Kahveçi zijn ploeg de leiding. De Turk ontsnapte aan de buitenspelval en liet doelman Óscar Ustari kansloos. Pas in het laatste kwartier ontdeed de ploeg van Manuel Pellegrini zich van de thuisploeg. Nihat rondde met links een kunststukje van Cani af en enkele minuten later verzilverde ook Santi Cazorla een voorzet van de begaafde middenvelder.

Vijf minuten voor tijd bracht Kepa op aangeven van Braulio het verschil terug tot twee, maar liet hij enkele minuten later na om middels een strafschop de spanning definitief terug te brengen. De aanvaller schoot de elfmetertrap huizenhoog over.

Overige uitslagen:
Real Betis – Almería 3-1
Deportivo la Coruña – Real Zaragoza 1-1
Real Mallorca – Athletic de Bilbao 0-0
Real Murcia – Racing de Santander 2-1
Bezig met laden …