voetbalzone

Riquelme: 'Maradona en ik kunnen gewoon niet samenwerken'

Bart Kruyt04 mei 2010, 08:48
Laatst bijgewerkt: 04 mei 2010, 08:48
Advertentie

Juan Roman Riquelme heeft nog geen spijt van zijn afscheid bij de Argentijnse nationale ploeg. De spelmaker van Boca Juniors is geliefd bij vele landgenoten, maar kan naar eigen zeggen niet samenwerken met Diego Maradona en moest daarom wel afzwaaien. “Ik sta nog achter mijn beslissing”, zei Riquelme.

/

De aanvallende middenvelder is geliefd bij veel landgenoten, maar zal er aankomende zomer in Zuid-Afrika niet bij zijn. Riquelme (31) zette een punt achter zijn interlandloopbaan toen Maradona in de pers kritiek leverde op zijn spel, maar de hoofdrolspeler ontkent dat dit de reden was om zijn tijd bij het Argentijnse elftal te beëindigen.

“Je moet wel heel stom zijn om het WK te missen vanwege één opmerking”, zei de 51-voudig international, die in 2008 voor het laatst een wedstrijd voor de nationale ploeg speelde. “Het gaat veel dieper, er speelt iets anders”, vervolgde Riquelme, die de reden voor zijn afscheid voor zichzelf wilde houden. “We (hij en Maradona, red.) kunnen gewoon niet samenwerken. Ik sta nog achter mijn beslissing.”

Bezig met laden …