voetbalzone

Robben aast weer op strafschoppen: ‘Wie weet kom ik weer aan de beurt’

Thijs Post10 aug 2013, 14:51
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2013, 14:51
Advertentie

Wie een belangrijke strafschop mist, loopt het risico dat hij de volgende keer niet meer achter de bal mag gaan staan van de trainer. Arjen Robben bijvoorbeeld. De aanvaller van Bayern München miste in het seizoen 2011/12 twee belangrijke penalty’s: eerst in competitieverband tegen Borussia Dortmund en later in de Champions League-finale tegen Chelsea. Hij is gedaald in de pikorde, maar Robben hoopt weer te klimmen.

/

In de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen kreeg Bayern München twee strafschoppen, vlak na elkaar. De eerste penalty werd gemist door Thomas Müller, even later trapte David Alaba wel raak. Het was het laatste doelpunt in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach. Robben maakte het openingsdoelpunt in dat duel.

“Ik was altijd de aangewezen man voor de strafschoppen en ik maakte er ongeveer twaalf op een rij. Vervolgens miste ik er twee”, weet de Nederlander nog. “In ons elftal zijn er niet veel spelers die nog nooit een strafschop hebben gemist, dus wie weet kom ik ooit weer aan de beurt”, zegt Robben in gesprek met Sky.

Bezig met laden …