voetbalzone

Robben ontevreden: 'Ik had na elf minuten pas één keer de bal geraakt'

Erik van Dam17 apr 2012, 23:12
Laatst bijgewerkt: 17 apr 2012, 23:12
Advertentie
/

Bayern München won dinsdagavond de eerste wedstrijd in de halve finales van de Champions League tegen Real Madrid (2-1). Arjen Robben nam echter geen grote rol op zich bij de Duitsers. De doelpunten werden gemaakt door Franck Ribéry en Mario Gómez en de Nederlandse vleugelaanvaller had geen assist in huis. “Volgende week hoop ik een paar momentjes meer te hebben”, sprak hij na afloop aan Sport1.

Robben begon in de basis tegen zijn oude club en was een enkele keer gevaarlijk, maar kon niet uitblinken in de Allianz Arena. Toch was hij vooral blij met de belangrijke thuisoverwinning van zijn team. “Het tegendoelpunt was het enige negatieve puntje van vanavond, maar het is lekker dat je deze wedstrijd wel winnend afsluit”, gaf hij te kennen. Op de stelling dat Bayern de underdog was voor de titanenstrijd, antwoordde Robben ontkennen.

/

“Nee, daar hebben wij onszelf in elk geval niet in gemanoeuvreerd. Ik denk dat het normaal is,d at je als underdog wordt gezien wanneer je tegen Real Madrid of Barcelona speelt. Dat zijn dé topteams in Europa en zij worden gezien als favorieten voor de finale. Maar wij wisten wat ons te doen stond en we hebben weinig weggegeven. Defensief stond het bij ons fantastisch”, sprak Robben complimenteus aan zijn verdediging.

Robben werd in de wedstrijd af en toe stevig aangepakt, met name door Fábio Coentrao. “Ik wist al dat-ie ging komen”, sprak de Nederlander met een glimlach. “Normaal gesproken moet je dat soort overtredingen gelijk bestraffen, maar ik had er al wel op gerekend.” Tevreden over zijn eigen inbreng was Robben niet helemaal. “Ik werd te weinig in het spel betrokken. Ik keek op een gegeven moment op de klok en zag dat er toen elf minuten gespeeld waren. Toen had ik pas één keer de bal gehad”, sprak hij.

Een oorzaak daarvoor kon Robben wel aanwijzen. “De laatste tijd hebben we veel met Thomas Müller op 10 gespeeld, maar vanavond stond Toni Kroos op die positie. Als dat gebeurt, dan hebben wij vaak de neiging om veel over links te spelen. Er zaten voor mij vanavond wel een paar goede momentjes tussen, maar ik had liever meer gedaan. Ik had wel het gevoel dat ik de linksback de baas was, maar hopelijk komen er volgende week wat meer momentjes.”

Bekijk hier de samenvatting van Bayern München - Real Madrid:


Bezig met laden …