voetbalzone

Robert Mühren stelt 24 clubs teleur en maakt verrassende transfer

Daniel Cabot Kerkdijk29 mei 2021, 06:41
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2021, 06:41
Advertentie

Na ruim zesenhalf jaar is Robert Mühren terug bij FC Volendam, zo maakt de club zaterdagmorgen bekend. De topscorer van het voorbije seizoen in de Keuken Kampioen Divisie kiest ervoor de komende drie seizoenen weer voor de club uit zijn geboortedorp te gaan spelen, ondanks de interesse van talloze clubs. Volgens De Telegraaf grijpen 24 clubs naast zijn diensten. Daarnaast ligt er voor de Volendammer ook na zijn carrière een mogelijke rol in het verschiet bij FC Volendam.

De laatste twee seizoenen kroonde Mühren zich tot competitietopscorer. In het voorbije seizoen had hij met 38 doelpunten een groot aandeel in het kampioenschap van SC Cambuur. In het door corona afgebroken seizoen 2019/20 haalde de koelbloedige spits 26 keer de trekker over. Mühren begon zijn profcarrière bij FC Volendam, waarvoor hij in het seizoen 2011/12 debuteerde en uiteindelijk 52 treffers maakte. In 2014 verdiende hij met zijn prestaties een transfer naar AZ. Daarna kwam hij uit voor Zulte-Waregem, Sparta Rotterdam, NAC Breda en Cambuur.

Mühren, 32 jaar, zag twee keer eerder een toenadering van FC Volendam niet tot een overeenkomst leiden. “Maar drie keer is scheepsrecht. Ik ben enorm blij dat ik de komende drie jaar in het shirt van FC Volendam mag spelen”, vertelt hij op de clubsite. “De club spreekt veel vertrouwen uit en ziet voor mij ook na mijn actieve carrière een mooie rol binnen de club. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met Wim Jonk en ga er alles aan doen om de komende drie jaren iets moois neer te zetten met FC Volendam.”

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is bijzonder verheugd met de aanvallende versterking. “Robert behoeft natuurlijk geen introductie meer. Zijn keuze voor het oranje-zwart is een prachtig voorbeeld van de spreekwoordelijke ronde cirkel; een succesvol uitgevlogen Volendams icoon laat zijn clubhart spreken en keert terug op het oude nest. In de zomer van 2019 waren er al contacten over een mogelijke terugkeer van Robert. Dat hebben we toen niet gedaan en dat bleek een foute inschatting, een gemiste kans."

"Tijdens de vorige zomer hebben Wim en ik een heel goed en fijn gesprek gehad met Robert en zijn zaakwaarnemer, maar hij had toen nog unfinished business in Leeuwarden", vervolgt Van Leeuwen. "Dat begrepen wij heel goed en die loyaliteit siert hen. De relatie tussen betrokkenen is uitstekend gebleven. Nu is de tijd wél rijp en in alle eerlijkheid zijn wij als club nu ook een stuk verder en rijper. Ik denk dat ik namens zeer velen spreek als ik zeg dat we hier enorm blij mee zijn."

Bezig met laden …