voetbalzone

Roger Schmidt gaat na Ángel Di María voor volgende sensationele terugkeer

Jonathan van Haaster09 jul 2023, 20:06
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2023, 20:06
Advertentie

João Félix staat mogelijk voor een tijdelijke terugkeer bij Benfica, zo melden meerdere Spaanse media zondagavond. De Portugese schaduwspits mag vertrekken bij Atlético Madrid, waar hij wordt gezien als vijfde aanvaller achter onder meer Memphis Depay. Benfica ziet zijn kans schoon en hoopt Félix te verleiden tot een een nieuw avontuur in Lissabon. Félix staat in Spanje nog tot medio 2027 onder contract.

Benfica doet er alles aan om de komst van Félix te verwezenlijken. Volgens de Portugese krant Record is Benfica-president Rui Costa al in gesprek met vertegenwoordigers van Atlético Madrid. De operatie wordt gezien als 'lastig', maar 'zeker niet onmogelijk'. Félix staat ook op het lijstje bij Paris Saint-Germain, dat in hem een mogelijke vervanger ziet van Kylian Mbappé of Neymar. Beide spelers zijn echter nog actief bij de Parijzenaren, waardoor Benfica sneller kan handelen. Bij Atlético wordt Félix gezien als vijfde keus in de aanval achter Antoine Griezmann, Álvaro Morata, Depay en Ángel Correa.

Félix doorliep de jeugdopleiding van Benfica, waarna Atlético Madrid in de zomer van 2019 kwam aankloppen. De Spanjaarden telden liefst 127 miljoen euro neer voor de rechtspoot, die daarmee in één klap de duurste uitgaande transfer van Benfica én de duurste aankoop van Atlético ooit werd. Félix' periode in Madrid werd vooralsnog echter niet wat beide partijen ervan hadden verwacht. De Portugees kon zijn prijskaartje nooit helemaal waarmaken en klaagde vorig seizoen over een gebrek aan speeltijd onder trainer Diego Simeone. Tot op heden kwam Félix in het Civitas Metropolitano tot 131 wedstrijden, waarin hij goed was voor 34 goals en 18 assists.

Félix kreeg afgelopen winter ook al groen licht voor een tijdelijk vertrek en werd verhuurd aan Chelsea, maar ook zijn avontuur in Londen werd niet wat men ervan had verwacht. De Portugees speelde twintig wedstrijden voor the Blues en was daarin goed voor vier doelpunten. Nu lonkt dus een (tijdelijke) terugkeer bij Benfica, dat met Ángel Di María eerder deze zomer al een voormalig speler binnenhaalde. De Argentijn tekende voor één seizoen met een optie op nog een extra jaar. Daarnaast trok de club van trainer Roger Schmidt ook Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü aan. De Haarlemmer tekende in Lissabon een contract tot medio 2028.

Bezig met laden …