voetbalzone

Rómario wordt kampioen bij rentree maar scoort niet

Bart Kruyt26 nov 2009, 08:25
Laatst bijgewerkt: 26 nov 2009, 08:25
Advertentie

Rómario de Souza Faria heeft zijn rentree op het voetbalveld gevierd met een kampioensfeest. De inmiddels 43-jarige Braziliaan mocht twintig minuten meespelen in de beslissingswedstrijd van América, de tweedeklasser waar hij al een tijdje een bestuursfunctie bekleedt. Artsul werd met 2-0 verslagen, waardoor de champagne ontkurkt kon worden.

Rómario had zelf geen aandeel in het succes. De veteraan kwam twintig minuten voor het eindsignaal in het veld, maar wist het doel niet te vinden. “Ik speelde voor veel clubs, ik droeg het mooiste shirt in het universum, dat van Brazilië, maar dit is iets heel anders”, zei Romário, die in 2008 zijn voetballoopbaan beëindigde.

Zijn debuut voor América werd mede ingegeven door de wens van de overleden vader van Rómario, die zijn zoon graag ooit schitteren in het shirt van diens favoriete club. América was al zeker van promotie naar de hoogste afdeling van de staat Rio de Janeiro en wilde daarom best meewerken aan de wens van de Braziliaanse spits. Hij bergt nu opnieuw zijn schoenen op.

Bezig met laden …