voetbalzone

Ronald Koeman legt uit waarom hij Teun Koopmeiners op de bank zet

Mart van Mourik18 jun 2023, 14:49
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2023, 14:49
Advertentie

Ronald Koeman heeft tekst en uitleg gegeven bij zijn keuze voor de elf namen van het Nederlands elftal. Zondagmiddag neemt Oranje het in de troostfinale van de Final Four van de Nations League op tegen Italië en de bondscoach kiest ervoor om zijn ploeg op één positie te wijzigen: Noa Lang krijgt de voorkeur boven Teun Koopmeiners.

“Ik wil Xavi Simons graag in actie zien op de nummer 10-positie”, vertelt Koeman voorafgaand aan het duel voor de camera van de NOS. “Dat heeft er niet mee te maken dat Koopmeiners eventueel de minste was, want dat was absoluut niet het geval. Ik wil Xavi gewoon zien en Noa Lang had een goede invalbeurt, dus hij krijgt vanmiddag de kans. Koopmeiners is natuurlijk een speler die iets meer achter de bal kan spelen, al had hij ook goede loopacties in de diepte afgelopen woensdag. Met Xavi zoeken we nu natuurlijk iets meer beweging en snelheid.”

“De rol van Geertruida is interessant, want met hem willen we een extra man hebben op het middenveld. Zorgen voor een extra man voor het middenveld kan natuurlijk op meerdere manieren: ook een back kan opkomen. Daarmee willen we balvaster zijn en mensen tussen de linies krijgen. Afgelopen woensdag was ik tevreden over de uitvoering in de eerste helft, vandaar dat ik vandaag meer wil zien”, aldus de bondscoach.

Koeman kiest voor bijna dezelfde opstelling als afgelopen woensdag tegen Kroatië (2-4). Enige verschil is dat Lang, die op fraaie wijze scoorde tegen de Kroaten, start en dat Koopmeiners op de bank zit.

Bezig met laden …