voetbalzone

Russische media weten reden aanhouding Promes; Nederland praat over uitlevering

Sam Vreeswijk01 mrt 2024, 12:35
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 03:57
Advertentie

Quincy Promes is door de grenspolitie in de Verenigde Arabische Emiraten aangehouden omdat hij wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeluk. Daarnaast zou hij daarna zijn gevlucht van de locatie van dat ongeval. Dat melden media in Rusland, het land waar zijn club Spartak Moskou vandaan komt. Volgens de NOS is Nederland ondertussen in gesprek met de Verenigde Arabische Emiraten over een uitlevering.

Donderdagochtend werd Promes geweigerd bij de grenscontrole. De aanvaller van Spartak Moskou verbleef afgelopen maand in de Verenigde Arabische Emiraten, onder meer vanwege het trainingskamp dat zijn club afwerkte.

Wat de exacte reden van de ontzegging van toegang tot de vlucht was, was tot dusver onbekend. Wel wisten de Russische media te melden dat Promes in ieder geval niet geweigerd werd vanwege zijn recente veroordelingen in Nederland. Nu is er meer duidelijkheid.

Promes zou betrokken zijn geweest bij een verkeersongeval in Dubai, waarna hij gevlucht zou zijn. Daarmee lijkt dus te worden bevestigd dat de aanhouding van de aanvaller losstaat van zijn veroordelingen in Nederland.

Onlangs werd bekend dat de buitenspeler van Spartak Moskou veroordeeld werd tot zes jaar gevangenisstraf voor zijn betrokkenheid bij de invoer van ruim 1.350 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen. Promes kreeg in juni 2023 bovendien al 1,5 jaar celstraf voor het neersteken van een neef tijdens een familiefeest in Abcoude.

Nederland heeft geen uitleveringsverdrag met Rusland, waardoor hij niet gearresteerd kan worden binnen diens landsgrenzen. Sinds augustus 2021 bestaat er echter wél een geldig uitleveringsverdrag met de Verenigde Arabische Emiraten.

Deze aanhouding zou er dus toe kunnen leiden dat Promes uiteindelijk naar Nederland komt. Volgens de NOS is Nederland momenteel in gesprek met de Verenigde Arabische Emiraten over een uitlevering.

Bezig met laden …