voetbalzone

Russo trainer af bij Boca Juniors

21 dec 2007, 07:49
Laatst bijgewerkt: 21 dec 2007, 07:49
Advertentie
Miguel Ángel Russo is niet langer meer trainer van Boca Juniors. De houder van de Copa Libertadores én verliezend finalist van de Wereldbeker voor clubteams maakte de beslissing donderdagavond officieel.

In een verklaring aan de Argentijnse pers gaf de club uit Buenos Aires aan dat beide partijen in goed overleg uit elkaar zijn gegaan. Russo had een aflopend contract per 31 december en zat deze week regelmatig met Boca-voorzitter Pedro Pompilio om de tafel.

Volgens Argentijnse media hing de continuïteit van Russo af van verschillende factoren. Zo wilde Boca niet verder met een assistent en een fysiotherapeut van de oefenmeester. Als opvolger worden namen als Carlos Bianchi, Guillermo Barros Schelotto en Gabriel Batistuta genoemd. Ook Jorge Ribolzi, assistent-bondscoach, zou een kandidaat zijn.

Russo trad een jaar geleden in dienst van Los Xeneize en eindigde in het Torneo Apertura en in het Torneo Clausura respectievelijk als tweede en vierde. Sao Paulo bleek in de achtste finales van de Copa Sudamericana te sterk, terwijl AC Milan aan de haal ging met de Wereldbeker. Boca vierde in juni wel de Copa Libertadores.
Bezig met laden …