voetbalzone

Scherpe Dost molesteert Bayern München: ‘We waren ijs- en ijskoud’

Erik van Dam31 jan 2015, 06:50
Laatst bijgewerkt: 31 jan 2015, 06:50
Advertentie

Bas Dost beleefde vrijdagavond misschien wel zijn finest hour in de Bundesliga, sinds hij overstapte van sc Heerenveen naar VfL Wolfsburg. De lange spits begon in de basis tegen kampioen Bayern München en zorgde met twee goals voor een verrassende 2-0 tussenstand in de Volkswagenarena. In de tweede helft scoorde ook Kevin De Bruyne twee keer en was de ontmanteling van Bayern compleet. Het werd uiteindelijk 4-1.

voetbalzone

“We speelden ontzettend goed countervoetbal en waren ijs- en ijskoud”, sprak Dost na afloop tevreden. “Die eerste goal kwam al heel vlot en de tweede was gewoon wat gelukkig. Daarna zijn we tot het einde toe beter geweest en dus mogen we trots zijn op onszelf”, aldus de Nederlander. In zijn voorgaande zes wedstrijden dit seizoen had Dost ook twee keer gescoord: nu verdubbelde hij zijn productie.

Mogelijk is de deur naar betere tijden nu open voor Dost. Concurrent Ivica Olic vertrok afgelopen week naar zijn oude liefde Hamburger SV, dus is Nicklas Bendtner de enig overgebleven rivaal voor een plek voorin. Bendtners statistieken zijn echter niet om over naar huis te schrijven: de Deen speelde dit seizoen tien wedstrijden en maakte één goal.

Bezig met laden …