voetbalzone

Sigthórsson zorgt voor verdeeldheid: ‘Hét moment om te verkopen?’

Erik van Dam14 jul 2016, 08:00
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2016, 08:00
Advertentie

Bij Nantes FC weten ze nog niet goed wat ze willen doen met Kolbeinn Sigthórsson. De spits uit IJsland kwam een jaar geleden voor zo’n drie miljoen euro over van Ajax, waar het hem niet gelukt was een blijvende indruk achter te laten. Nantes legde hem voor liefst vijf seizoenen vast, maar in zijn debuutseizoen op de Franse velden scoorde Sigthórsson er bepaald niet op los.

/

De aanvaller maakte drie doelpunten voor Nantes, terwijl hij toch ruimschoots de kans kreeg en liefst 26 wedstrijden speelde. “Hij heeft een moeilijk eerste seizoen achter de rug, waarin veel van hem werd verwacht”, zegt sportief directeur Franck Kita tegen Le10Sport. “De transfermarkt is nu op gang gekomen en het zou zonde zijn als we de boot missen. Is dit hét moment om hem te verkopen? Of moeten we nog een jaar wachten?”, vraagt Kita zich hardop af.

Tijdens het EK 2016 besloot Nantes volgens de Franse pers dat Sigthórsson nog een jaar zou aanblijven. De goede prestaties van IJsland op het EK en de treffers van de spits tegen Engeland en Frankrijk hebben de club echter van gedachten doen veranderen. Men lijkt voornemens deze zomer het geld voor Sigthórsson te willen pakken en de rit niet uit te willen zitten.

Bezig met laden …