voetbalzone

Slot geeft antwoord op vraag die hij niet leuk vindt om te beantwoorden

Mart van Mourik25 okt 2023, 18:38
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:21
Advertentie

Arne Slot heeft vertrouwen in een voor hem gunstige afloop van het Champions League-duel tussen Feyenoord en Lazio, zo laat hij voorafgaand aan de wedstrijd weten voor de camera van Ziggo Sport. De belangrijkste afweging in zijn elftal was de positie van Calvin Stengs, die zowel op de nummer 10-positie als op de rechterflank goed uit de voeten kan.

Slot kan de komende weken niet beschikken over Yankuba Minteh, waardoor de oefenmeester ervoor kiest om Calvin Stengs op de rechtsbuitenpositie te posteren. Daardoor komt er op het middenveld een plekje vrij voor Ramiz Zerrouki. Igor Paixão start vanaf de linkerkant. Luka Ivanusec is fit genoeg om op de bank plaats te nemen.

“De sfeer is goed hier”, merkt Slot. “Vorig jaar speelden we ook tegen Lazio en toen ging het publiek niet direct uit van een overwinning. Je merkt dat er nu meer dan ooit op een overwinning wordt gerekend. Dat is overigens niet gevaarlijk, want de jongens weten hoe hard je moet werken om een wedstrijd te winnen.”

“De wedstrijden in de Champions League liggen heel dicht bij elkaar. Ik denk dat we in Madrid heel veel goed gedaan hebben, maar uiteindelijk stonden we pijnlijk genoeg met lege handen. We zullen vandaag dus nóg meer goed moeten doen dan in Madrid.”

De oefenmeester van de Rotterdammers vindt overigens niet dat de Romeinen minder zijn dan de vorige tegenstander in de Champions League. "Lazio is een hele sterke ploeg, net als Atlético. Het zijn wel twee totaal verschillende ploegen. Atlético geeft je veel meer initiatief en laat je veel meer voelen dat je beter bent, terwijl Lazio ook zelf absoluut onderdeel van de wedstrijd wil zijn.”

"Of ik ook voor Zerrouki op het middenveld en Stengs aan de buitenkant had gekozen als Minteh gewoon fit was? Meestal vindt een trainer het niet zo leuk om daar op te antwoorden”, geeft Slot lachend aan. "Maar inderdaad, als of Ivanusec of Minteh fit was geweest dan zou Stengs op 10 spelen."

"Nu heb ik twee buitenspelers niet tot mijn beschikking, waardoor Jahanbakhsh en Dilrosun overblijven", besluit Slot. "Dan is het de afweging of je Stengs op 10 houdt, waar hij geweldig was, of dat je met Stengs vanaf rechts speelt. We hebben voor het laatste gekozen, omdat we dan denken sterker te zijn."

Bezig met laden …