Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Snel akkoord over De Ligt verwacht: Man United doet verdediger meerjarige aanbieding

Laatste update:

Manchester United heeft Matthijs de Ligt een contractvoorstel voor vijf seizoenen gedaan, zo meldt Mike Verweij namens De Telegraaf. Bronnen rondom de Engelse club melden aan de ochtendkrant dat een akkoord over de 24-jarige verdediger van Bayern München op korte termijn wordt verwacht.

Manager Erik ten Hag kreeg eerder deze zomer te horen dat hij mocht aanblijven als manager van Manchester United. Verweij weet dat de Nederlandse oefenmeester inmiddels telefonisch al meerdere gesprekken met De Ligt voerde en dat zijn komst topprioriteit is.

Uit het contractaanbod tot medio 2029 spreekt in ieder geval het nodige vertrouwen. The Red Devils en Bayern zijn al met elkaar in gesprek over de te betalen transfersom voor de Oranje-international.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De Duitse tak van Sky Sport meldde onlangs dat Bayern bereid is om te luisteren naar een goed bod op De Ligt. Het is nu aan Man United om een eerste aanbieding neer te leggen in de Allianz Arena. De in 2022 aangetrokken De Ligt ligt nog drie seizoenen vast bij Bayern.

De Ligt is er in de afgelopen twee seizoenen niet in geslaagd om een vaste plaats te veroveren in het hart van de Bayern-defensie. Bayern staat derhalve niet onwelwillend tegenover een vertrek van de Nederlander, die twee jaar geleden voor 80 miljoen euro werd aangetrokken. Het is afwachten welke vraagprijs der Rekordmeister hanteert.

Ten Hag en De Ligt kennen een prima relatie. De 54-jarige Haaksberger maakte van De Ligt als achttien jaar oude jongen al de aanvoerder van de Amsterdammers.

Bij Manchester United wordt de komst van De Ligt als een realistischere optie beschouwd dan het aantrekken van Jarrad Branthwaite, het Everton-product dat een prijskaartje van zo'n 80 miljoen euro om zijn nek heeft hangen.

David Ornstein van The Athletic schreef eerder dat de eventuele komst van De Ligt losstaat van Manchester Uniteds interesse in Jarrad Branthwaite. Manchester United zou na het vertrek van Raphaël Varane het liefst twee centrumverdedigers strikken, hoewel de financiële reglementen dat bemoeilijken.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Ik ben eens benieuwd of hij daar gaat slagen. Je weet dat die erg goed kan zijn, maar heeft nu ook nog niet gespeeld op het EK. Hopelijk kan die weer terugkomen op niveau, want dan heeft die potentie om een van de besten te zijn

1 juli 2024 om 07:41
0

Het is toch wel een indrukwekkend CV inmiddels qua clubnamen. Juventus, Bayern München, Manchester United. Gewoon nog geen buitengewoon succes behaald maar het is wel een lijstje van heb ik jou daar.

1 juli 2024 om 07:57
0

Ik mis nog de belangrijkste club in jouw rijtje waar hij wel succes heeft behaald 😜

1 juli 2024 om 08:07
0

Kampioen van Nederland+KNVB beker winnaar, Bronzen Schoen Eredivisie, Beste speler Eredivisie, Golden Boy award. Kampioen van Italië Serie A, Supercoppa en Copa Italia winnaar. Kampioen van Duitsland, Duitse supercup winnaar, Verdediger van het jaar Bayern Munich. 2de plaats Nations League. Geen buitengewoon succes behaald zeg je dan! Lachwekkend.

1 juli 2024 om 08:29
0

Denk dat menig speler van 24 jaar oud jaloers is op een dergelijk palmares inderdaad!

1 juli 2024 om 08:29
0

Niet buitengewoon nee, sorry. Hij was geen drager van het succes van Juventus, dat ook met hem in de basis ten val kwam. Bij Bayern is ie nooit onomstreden geweest.

1 juli 2024 om 08:30
0

De Ligt wint 5 prijzen in de afgelopen 5,5 jaar maar alsnog niet echt buitengewoon succesvol zeggen ze dan.

1 juli 2024 om 08:32
0

3 prijzen gepakt bij Juventus als basisspeler. Bij Bayern verdediger van het jaar plus kampioen en supercup. Haha ga je gauw maat?

1 juli 2024 om 08:54
0

Sinds wanneer is "verdediger van het jaar" een serieuze prijs? Grappig om te zien dat mensen dat soort poedelprijsjes uit de kast trekken als ze een punt willen maken.

1 juli 2024 om 08:57
0

Het enige waar je constant naar wijst zijn prijzen in teamverband en enkele individuele prijzen. Je kunt toch ook kijken naar zijn prestaties bij de club?

Bij juventus was het aardig maar niet heel bijzonder. Verwachtingen niet waargemaakt.

Bij Bayern eerste seizoen erg goed, 2de seizoen liep het niet altijd lekker maar herpakte hij zich in de 2de seizoenshelft. Maar nu wilt Bayern wel van hem af.

Bij oranje is het ook niet bijzonder.

Dat mag je toch gewoon benoemen? De ligt heeft het al met al best goed gedaan bij die clubs maar heeft de verwachtingen niet waargemaakt. Denk dat United en de PL beter bij hem passen.

1 juli 2024 om 09:31
0

Mensen vergeten veel, maar het was vooral de Ligt die van de 3 (hij, Chiellini en Bonucci) het vaakst basis stond. Chiellini en Bonucci wisselden veel af en Mathijs bleeft bijna altijd staan samen met 1 vd 2. Hij heeft ook gewoon goede jaren gekend daar, snap niet dat mensen denken of zeggen dat hij daar gefaald heeft. Hij is ook zeker niet subliem geweest, eens.

Maar dat ''gevoel'' van mensen komt denk ik vooral doordat hij zichzelf enorm had opgetraind en daardoor wat steviger was geworden en minder wendbaar, waardoor hij op een gegeven moment met een paar potjes bij het NL elftal belabberd speelde met een draaicirkel van een vrachtwagen.

Hij heeft zelf in een interview gezegd dat hij dat niet goed had aangepakt en is anders gaan trainen en anders met zn voeding omgegaan bij Bayern. Het eerste jaar erg sterk gespeeld, het 2e jaar helaas niet altijd basis en was ie niet meer omstreden bij Bayern.

Ik denk wel dat hij een super mooi duo kan gaan vormen met Martinez, waarbij ze beiden goed en sterk in de duels zijn én beiden goed kunnen opbouwen.

1 juli 2024 om 09:47
0

Mensen doen heel moeilijk hierover maar de Ligt is geen sleutelspeler geweest bij de titels die de clubs waarvoor hij speelde hebben gewonnen.

1 juli 2024 om 09:52
0

Wat een onzin. Bij Juventus was hij gewoon de beste verdediger. Idem. bij Bayern. Stond en staat ook gewoon altijd basis, op momenten na dat hij geblesseerd was en een korte periode waar de trainer een obsessie had met Upamecano. Kijk ook maar meer je gemiddelde Bayern forum. Die zijn klaar om de leiding daar het water in te duwen.

Je merkt het wel vaak in Nederland, tenminste tijdens hun carrières. Het is allemaal niet zo veel. Seedorf basisspeler bij een top AC Milan kreeg nooit het respect, Van Persie schiet United eigenhandig naar de titel kreeg nooit respect, etc. En mensen maar afvragen waarom we het in het moment supreme laten afweten. We geloven, ondanks dat we de beste zijn, totaal niet in onszelf.

1 juli 2024 om 12:39
0

Beste verdediger bij Bayern München een poedelprijs noemen. Man, wat een niveau hier.

1 juli 2024 om 12:40
0

Welke verdediger was onomstreden dan bij Bayern? Hij speelde de belangrijkste wedstrijden voor Bayern. En waarom moet eem verdediger een dragende kracht zijn voor het team?

1 juli 2024 om 12:41
0

3 prijzen in 2 seizoenen bij Juventus niet bijzonder noemen. Bij Bayern ook meteen 2 prijzen pakken en 1.5 seizoen vaste basiskracht. Man man man. Gaan we nu een Gakpo of van de Ven ook als 'mislukt' of niet 'bijzonder' bestempelen? Want beide hebben helemaal nog geen prijs gepakt. Echt niveau om je voor te schamen hier.

1 juli 2024 om 16:59
0

de Ligt wordt weleens onderschat. Geen impact op Juventus? Is niet heel lekker gegaan daar sinds hij weg is. Of wel? Ik zou de Ligt/Martinez natuurlijk prachtig vinden, hoop dat hij een seizoen fit blijft, want dat lijkt zijn grootste probleem afgelopen jaren.

1 juli 2024 om 08:50
0

Wie weet is dit net het laatste stapje wat hij nodig heeft in zijn ontwikkeling.
Ik ben benieuwd.

1 juli 2024 om 09:04
0

Hij is ook nog maar 24, zijn beste jaren liggen nog voor hem. Wellicht kan hij bijdragen aan de wederopstanding van United

1 juli 2024 om 09:14
0

Dat hij niet speelt, komt door de Vrij en Koeman.

Soms mis ik de pit van de Ligt echt wel. Gewoon hard erop in, enige met de Ligt is hij moet zijn grenzen weten. Soms wordt hij te gretig.

Mocht de Ligt naar United gaan en ze halen Branthwaite, dan hoop ik nog wel 2 spelers voor de voorhoede. Dan hebben ze gewoon een hele sterkte verdediging.

1 juli 2024 om 12:38
0

Dat de Ligt niet speelt ligt meer aan Koeman dan aan de speler zelf. Daarbij doet de Vrij het ook gewoon goed. Het is een keuze en niet zozeer gebaseerd op kwaliteit. Zo zouden imo ook andere spelers horen te spelen dan die Koeman steeds kiest.
Aan zijn niveau ligt het echt niet. En zal het grote vertrouwen krijgen van ten Hag.

De Ligt en Martinez, klinkt als een uitstekend centrum. Vanaf minuut 1 gezegd dat de Ligt naar Engeland moet gaan, mouwen opstropen en gaan. Komt hij het best tot zijn recht. Is een typische Premier League verdediger.

1 juli 2024 om 07:26
0

Maguire is een typische PL verdediger. Weet niet of De Ligt dat ook is. Heb mijn twijfels. Sanchez redde het ook niet bij Spurs. De Ligt is wel verfijnder. Groot voordeel is Ten Hag.

1 juli 2024 om 07:31
0

Ze die cub bril eens af. Martinez zou ook falen werd er gezegd. De Ligt is 2 klassen beter dan een Maguire. Zelfde soort type als van de Ven, en die red zich prima in de PL. De Ligt was ook een niveau beter dan Sanchez was.

1 juli 2024 om 07:39
0

De Ligt lijkt helemaal niet op Vd Ven. Nja, beiden erg sterk. Alleen qua voetbal heb ik liever Vd Ven. Sowieso heb ik liever Van De Ven, maar daar ben ik ook niet objectief meer. Ik ben vreselijk van hem onder de indruk. Hij en Zirkzee gaan dragende spelers voor Oranje worden. Mijn inziens twee ongekende talenten.

Over De Ligt: Hij en Martinez zijn wel heel complementair aan elkaar denk ik. Dit zou wel een hele goede aankoop kunnen zijn.

1 juli 2024 om 07:50
0

Sorry Fab ik ga je toch lastig vallen. Van de Ven is misschien spectaculairder, maar de Ligt is meer een persoonlijkheid en verder los van zijn kwaliteiten en kan je zo de aanvoerdersband cadeau geven en je hebt een Liverpool v Dijk scenario.

1 juli 2024 om 07:54
0

Aanvoerder maken en je hebt een v Dijk scenario nog wel.

Alleen de vraag is hij is verkocht door Juventus en word nu weer verkocht door Bayern Munchen. Welke club verkoopt nou haar beste verdediger als de Ligt nou echt zou goed is? Of word hij in Nederland gewoon erg overschat?

1 juli 2024 om 07:59
0

EL Guaje7, de Ligt speelde erg sterk het laatste half jaar bij Bayern. Had het nog willen zien tegen Real als hij de eerste wedstrijd mee had kunnen doen. Waarom ze hem verkopen snap ik ook niet., ze zijn sowieso een beetje de draad kwijt bij Bayern lijkt het. Verder is de Ligt een veerkrachtige speler die veel tegenslag heeft gehad in z’n carrière en zich nog steeds staande houdt. Chapeau!

1 juli 2024 om 08:02
0

@Guaje: Dat zou hij echt wel kunnen worden. Het is wel een leider.

Bij Juve was ik niet wild van De Ligt. Dat hij met verlies is verkocht zegt mijn inziens ook hoe ze daar over hem dachten.

Nadien bij Bayern wel weer top. Verdedigend ijzersterk en niet voor niets in team van het seizoen.

Toen kwam dit jaar concurrent Kim. Eveneens een geweldige speler. En hij ging kwakkelen met blessures. Hierdoor was het eerste half jaar in meerdere opzichten matig. Nadien heeft hij zich wel weer laten zien. En denk ik niet dat hij echt wordt overschat. Alleen enkele fans hier plaatsen hem op een voetstuk. Alleen dat zijn er niet veel hoor.

1 juli 2024 om 08:08
0

Juventus moest bezuinigen en bij Bayern wil Kompany liever Upamecano (wat lachwekkend is). De Ligt is een topverdediger, kijk maar naar zijn prijzenkast.

1 juli 2024 om 08:12
0

De Ligt is met momenten top. Zeker. Hij is natuurlijk niet op het niveau dat bijvoorbeeld Van Dijk geruime tijd was. En ik denk dat die potentie er wel is. Daarom is deze stap wel mooi, misschien komt het Van Dijk-scenario nu eindelijk tot leven. Absolute leider van de wederopstanding van een PL-club. Het zou prachtig zijn.

1 juli 2024 om 08:18
0

Juventus wilde de Ligt helemaal niet kwijt, maar moesten hem verkopen vanwege geldproblemen. En zie wat er na de Ligt met Juve is gebeurt.

1 juli 2024 om 08:20
0

@el_Guaje7,

De situatie is niet zoals jij hem schetst. De ligt werd gehaald als nummer 1 verdediger en dat was hij tot de trainer die hem haalde ontslagen werd. Tuchel was duidelijk minder gecharmeerd van hem. Dat maakt hem geslaagd of geflopt. Soms verandert de situatie zonder dat je daar schuld aan hebt.

Tegen real was hij trouwens echt heel goed wel!

Persoonlijk denk ik dat hij en martinez een gruwelijk duo kunnen zijn!

1 juli 2024 om 08:27
0

@Fap

Blind, Van Dijk, De Vrij zullen bij NL elftal normaliter door geselecteerd worden.

De Ligt, Van de Ven, Ake, Botman zullen het moeten gaan doen. Tenslotte is Matthijs ook nog maar slechts 23 jaar oud.

1 juli 2024 om 08:39
0

@ajaxglobal, het is sowieso een uitstekende verdediger die enorm compleet is en al 8(!) jaar mee gaat op het hoogste niveau. Het is en blijft een geweldige verdediger. Het probleem dat hij heeft is het verwachtingspatroon (en terecht overigens) dat is geschapen na zijn periode bij Ajax. Destijds leek hij op weg om één van de grootste van onze generatie te worden. Juventus uitstekend gedaan (denk alleen niet de juiste keuze geweest), Bayern ook meer dan prima (is statistisch gezien hun beste verdediger) en ook in de PL zal hij slagen.

1 juli 2024 om 08:54
0

Wat voor niveau had Virgil op zijn 24e?

1 juli 2024 om 09:10
0

3 van de 4 zijn linksbenige Cv's dat is best uniek

1 juli 2024 om 09:45
0

Iemand verwijten een clubbril te hebben en dan zelf alleen met het voorbeeld Martinez aankomen. Antony, Ziyech, vd Beek? In mindere mate Frenkie?

1 juli 2024 om 09:46
0

@AsianExpert66 Prijzenkast nog wel. Als je het hebt over Ramos dan begrijp ik het maar de ligt en prijzenkast? Al die prijzen zijn in teamverband joh

1 juli 2024 om 09:49
0

@ajaxglobal nee dat is niet waar hoor. De trainer die hem haalde plaatste hem op de bank. Hij moest banken voor Lucas Hernandez en Upa, hij begon pas te spelen toen Lucas was geblesseerd. En toen Tuchel kwam mocht hij ook weer banken.

1 juli 2024 om 10:11
0

De Ligt wordt alleen weggedaan zodat ze wat meer kunnen bezuinigen. Want qua salaris zit Bayern best hoog. Spelers zoals De Ligt, Kimmich, Coman en Gnabry verdienen bijvoorbeeld heel veel. En Kompany heeft dus gekozen ook om Upamecano te behouden. Want ze gaan besparen door De Ligt weg te doen en Tah ervoor terug te halen.

1 juli 2024 om 10:25
0

Asianexpert66,

Kompany (ex topverdediger) heeft er wel iets meer kijk op dan jij he?

1 juli 2024 om 11:50
0

Kompany heeft hem nog niet zien trainen @Arsenal. Neemt niet weg dat Asian wel een hele overdreven loftrompet opsteekt

1 juli 2024 om 12:24
0

Wedstrijden kijken is iets belangrijker dan wat trainingen

1 juli 2024 om 12:43
0

Frenkie basis bij Barca, ga je gauw gap.

1 juli 2024 om 16:57
0

Denk dat de Ligt niet dynamisch genoeg is voor de PL. Hoop het wel uiteraard maar denk dat hij handelingssnelheid tekort komt.

Bayern heeft de Ligt voor 67 miljoen overgenomen van Juventus en niet voor 80 miljoen!! Zou het jammer vinden als de Ligt vertrekt, zie liever Upamecano gaan.

1 juli 2024 om 07:23
0

Bij Bayern zijn ze gek geworden. Ook dit EK zie je dat Upamecano de zwakste schakel is in je laatste linie.

1 juli 2024 om 07:48
0

Snap het ook niet. De ligt is net een goede verdediger in het systeem dat Kompany speelt. Met opbouw van achteruit

1 juli 2024 om 09:21
0

de ligt is gewoon niet echt een 532 verdediger die in moet zakken voor de goal, hij komt beter tot zijn recht m hoog op te verdedigen in 433. In het begin speelde bayern nog zo toen was ie ook goed alleen met tuchel veranderde de zaken en werd het keihard inzakken met 3 centrale. Bij juventus was daarvoor hetzelfde geloof ik te herinneren. De ligt kan dan beter weggaan en de club kunnen het geld dan beter ook gebruiken. De ligt zou voor united, liverpool of barca echt top zijn.

1 juli 2024 om 09:11
0

Ik snap ook niet dat Bayern De Ligt laat lopen. Veel beter dan Upamecano. Maar ja, onervaren trainer daar he!

Deze gok zou ik als Man Utd zeker willen wagen. Ik vraag mij alleen af of De Ligt zin heeft in Man Utd. Het is daar wel een zooitje.

Als dit m niet wordt voor de Ligt en United kunnen ze beiden beter stoppen. In de PL zal hij onder Ten Hag misschien zelfs aanvoerder worden en komen zijn opbouwende kwaliteiten zoals bij Ajax wellicht weer naar voren.. Iets wat ik toch bij hem mis de laatste jaren. Hopelijk kan United weer aanhaken binnenkort.

1 juli 2024 om 07:25
0

Afgelopen seizoenen absolute basisspeler bij Bayern. Zelfs verdediger in het Team van het jaar van de Bundesliga. Echt hou op hoor.

1 juli 2024 om 07:31
0

Inderdaad. Hij is slachtoffer geweest van coaches als Tuchel en Koeman en heeft de pech gehad dat ze bij Juventus bankroet waren en zodoende als de wiedeweerga van de salarissen van Ronaldo en hem af moesten. Hij is niet voor niks vorig seizoen nog uitgeroepen tot de beste verdediger van Bayern. Jammer dat er in Nederland een hoop supporters zijn die zijn kwaliteiten niet willen erkennen, omdat hij in het verleden een Ajax shirtje heeft aan gehad.

1 juli 2024 om 07:34
0

Op basis van het laatste deel van het seizoen denk ik dan (daarvoor geen basis) Die Upemecano kan er geen houwtje touwtje van en kreeg toch vaak het voordeel net als die Kim.

1 juli 2024 om 07:44
0

De seizoenen daarvoor onbetwiste basisspeler. Kampioen geworden en individueel in de prijzen gevallen. Laatste deel van het seizoen speelde de Ligt juist vaker. En er is een goede reden dat Bayern met een straatlengte 2de is geworden. Dat is mede te danken aan die clown Tuchel. Maargoed, de Ligt is een Ajacied, die kunnen hier op VZ nooit goed doen.

1 juli 2024 om 07:46
0

@Asian: Afgelopen half jaar. Alsnog knap, want met Kim en Upa heeft De Ligt twee geweldige concurrenten. Zeker Kim is fantastisch. Alleen die was na zijn blessure ineens helemaal niets meer.

De Ligt en Martinez lijkt mij op papier wel een heel goed duo. Dit is zowaar een aankoop uit het hoedje van Ten Hag die te begrijpen valt. Tenzij hij plots ineens 100 miljoen moet kosten o.i.d.

1 juli 2024 om 07:50
0

@Ajaxfollower: Hou op zeg. Er is niemand die het iets boeit dat hij een Ajaxshirtje heeft gedragen. En waarom Koeman erbij betrekken? Omdat hij De Ligt opstelde in een 5-mans-defensie? Of omdat De Ligt nu (terecht) wissel is? Dit is wel niveautje Calimero van de bovenste plank hoor.

De Ligt is nog altijd potentiële wereldtop trouwens. Dat zou hij in de Premier League nog wel eens kunnen laten zien. Als was hij de laatste maanden sowieso al wel lekker in vorm. Nu het voetballende gedeelte nog enigszins terugkrijgen

1 juli 2024 om 08:22
0

De Ligt maar ook Frenkie krijgen vaak harde kritiek van mensen die in NL geen Ajax shirtje dragen. Overal liggen ze onder een vergrootglas. Elke verkeerde bal, beweging of acties en hoppa men kan er niets van. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe een Q.Timber, Wieffer, Geertruida, Veerman, Saibari, Bakayoko etc het in het buitenland vanaf gaan brengen. Want ook een Gakpo is geen onbetwiste basisspeler bij Liverpool.

1 juli 2024 om 09:15
0

@Asian: Je reinste nonsens. Het zijn gewoon topspelers. Dat erkent iedereen. Gakpo en Aké daarentegen weer de grootheden in Oranje

1 juli 2024 om 09:18
0

Frenkie werd natuurlijk wel gezien als de nieuwe messias, ontiegelijk veel kwaliteit heeft hij zeker. Alleen de verwachte legendestatus kan hij nog niet overleggen. De Ligt en de Jong werden natuurlijk vreselijk gehyped vanaf het moment dat ze spelen, wat je vaak ziet gebeuren bij talenten met het o zo bijzondere Ajax DNA. Dan is het natuurlijk ook te verwachten dat wanneer ze niet aan de verwachtingen voldoen er direct mensen klaar staan om ze volledig met de grond gelijk te maken. Alle spelers die jij noemt zullen geen basisplek veroveren bij absolute topclubs als Barcelona of Bayern. Wellicht dat een Wieffer op 6 bij Barca in de rol van Busquets kan groeien.

1 juli 2024 om 16:00
0

Heb niks met Ajax, maar de Ligt is niet van buitencategorie. Het is een prima verdediger, maar niet iemand die bij een City of een Real in de basis zou staan.

1 juli 2024 om 18:05
0

@Arepa: Dat ziet iedereen wel in. Alleen die potentie heeft hij denk ik wel

Nog altijd een jonge speler die zich onder Ten Hag weer kan laten zien dat hij mee kan draaien op topniveau. Al veel ervaring opgedaan. Ik ben heel enthousiast

Is gewoon een topaankoop voor Man U. Had hem liever gezien bij Arsenal, maar ik gun hem deze transfer. Nog altijd 1 van de beste verdedigers die NL heeft. Dit wordt zijn 4de topclub uit zijn loopbaan, dat kunnen weinig andere zeggen. Ook bij elke club prijzen gewonnen ook individueel. Betere CV dan er momenteel in de basis staat.

1 juli 2024 om 07:48
0

Dat je bij 4 topclubs hebt gezeten hoeft trouwens ook niet positief niet zijn😅. Desondanks, ik hoop voor de Ligt dat er niet veel bijkomen en dat hij bij Manu echt zijn potentie gaat inlossen en voor een langere periode zo goed blijft en constant zoals we met zijn allen weten dat hij het in zich heeft. Impact die van Dijk bijvoorbeeld heeft gehad bij Liverpool, zoiets zou hij in potentie ook kunnen brengen.

1 juli 2024 om 08:12
0

Juventus verkocht hem vanwege geldproblemen. Bayern verkoopt hem omdat Kompany net zo'n clown is als Tuchel. Speelde overal basis en heeft minimaal 2 grote prijzen gepakt bij alle 3 de topclubs. Plus een mooie lijst aan individuele prijzen. De Ligt heeft pecht gehad met de problemen bij Juventus en de slechte trainers bij Bayern. Hopelijk dat hij bij Man U beter op z'n plek is. Al past Arsenal beter bij hem kwa voetbal.

1 juli 2024 om 08:42
0

Dat hij pech heeft gehad met trainers en keuzes ben ik het helemaal mee eens. Maar ook een de Ligt is nu nog absoluut niet tevreden over zijn carrière lijkt me, zeker niet met zijn potentie. En laten we eerlijk zijn, de allerbeste spelers zijn vaak voor langere tijd een toegevoegde waarde voor hun team, spelen bijna alles, zonder excuses. Hij is nog jong dus hij heeft zat tijd om het waar te maken.

Ik vraag me af of United hem voor minder dan 80 miljoen denkt op te halen of dat ze gewoon niet bereid zijn om zo'n belachelijk bedrag te betalen voor Branthwaite. In ieder geval is het verstandig dat United zich niet gek laat maken door de prijs die Everton vraagt..

Of De Ligt een succes zal worden in de Premier League weet ik niet, ik zou het in ieder geval wel interessant vinden om hem in Engeland te zien spelen. Wellicht kan hij verbazen en laat hij eindelijk eens die potentie zien waar hij zo verschrikkelijk fel om verdedigd wordt.

1 juli 2024 om 15:44
0

De Ligt gaat het in zijn eerste halfjaar moeilijk krijgen en na vier wedstrijden compleet afgebrand worden door de Engelse pers en wordt een meme worden op Twitter waarna hij per ongeluk opeens best goed begint te spelen en op het eind van het seizoen kom je erachter dat hij eigenlijk een enorme upgrade was ten opzichte van Maguire of Lindelöf omdat het potentieel van De Ligt nog steeds enorm is, maar De Ligt heeft duidelijk aanpassingstijd nodig.

Sommige spelers moeten er direct staan en wanneer ze dat niet doen mogen ze daar best op aangesproken worden, maar als dat een patroon is bij al hun vorige clubs ben ik wel geneigd ze meer tijd te geven, ook omdat ik geïnteresseerd ben in hun kunnen op de lange termijn en niet per se om een gelijk te halen. Ik ben ook altijd in Onana blijven geloven en geloof nog steeds heilig in zijn kwaliteiten omdat hij zowel bij Ajax als bij Internazionale ook hele rare blunders maakte in zijn eerste halfjaar. Qua uitstraling zijn ze allebei heel zelfverzekerd en doortastend, maar ze hebben allebei duidelijk tijd nodig om te wennen aan een ander systeem met andere spelers en de druk van een nieuwe club.

Je zou bijna vergeten dat hij pas 24 jaar is. Heeft nu al Juventus en Bayern op zijn CV staan, waar hij overigens nooit onomstreden is geweest. Hopelijk blijft hij een keer een heel seizoen blessurevrij en kan hij zijn ware potentie laten zien in de PL. Hij heeft het nog steeds in zich om een van de beste verdedigers ter wereld te worden.

Man United lijkt mij geen goede keuze. In Engeland zijn City en Liverpool dominant en momenteel zijn Spurs en Arsenal ook gewoon iets beter. Nobel om daar de club vooruit te willen helpen, maar kan ook een exit betekenen uit de absolute top. Zie hem liever naar Real of Milan gaan.

1 juli 2024 om 09:22
0

Over de afgelopen 5 seizoenen is United gemiddeld als vierde geëindigd in de Premier League. Tottenham als zesde.

Waar baseer je op dat Tottenham een maatje groter is? Puur het afgelopen seizoen?

Het seizoen er voor werd United nog derde en dat moet met enkele gerichte aankopen zoals de Ligt, en wat minder pech met blessures, toch gewoon het minimaal mogelijke zijn?

Vooral benieuwd naar het transferbedrag. Wat een klasbak vind ik de Ligt.
Denk ook dat hij met Martinez een uitstekend koppel kan vormen!

1 juli 2024 om 09:30
0

Ik schat zo’n 50-60 miljoen. In dat geval altijd doen!

Prima club voor hem. Denk dat hij met zijn power goed in de PL past.

Het driehoekje de Ligt, Martinez en Onana brengt mooie herinneren terug, alleen Frenkie er voor en Ajax United is er klaar voor

1 juli 2024 om 09:50
0

Tagliafico en Mazraou erbij, het contract van Donny vd Beek nog even verlengen en Ten Hag is er klaar voor! Jammer dat ze Blind 6 jaar geleden al hebben verkocht.

Toch bijzonder dat vooral de Ajax gerelateerde supports maar aan alles en iedereen de schuld geven behalve aan De Ligt zelf? Heeft het niet fantastisch gedaan bij Juventus anders wordt je ook niet met verlies verkocht ondanks dat ze je niet kwijt zouden willen want dan is er altijd wle een manier. Bij Bayern niet een vast gewaarde kracht daar Kim die ook gewoon vele malen beter is) niet voor niets is aangekocht en Upamecano en zelfs Dier de voorkeur krijgen.

Het zegt ook voldoende dat Bayern na Juventus toch graag van De Ligt af wilt en dat met Ten Hag er altijd wel een uitweg is aangezien die nogal al gretig is op oud spelers van Ajax of de Eredivisie.

1 juli 2024 om 09:33
0

Manman stond gewoon in team vh jaar in Bundesliga. Kijk naar experts dan.

1 juli 2024 om 10:12
0

Kim vele malen beter? Die kerel werd letterlijk op de bank gezet omdat Dier en De Ligt de voorkeur kregen. Kim kan een prima verdediger zijn maar qua communicatie is het niet veel met hem. Daarom werd die op de bank gezet. Verdedigers horen te fatsoenlijk te communiceren.

1 juli 2024 om 11:26
0

Dat is Dier boven Upa en Kim zet is natuurlijk compleet lachwekkend. Dan ben je als coach niet serieus te nemen

1 juli 2024 om 14:52
0

Ja maar eerlijk Dier is echt niet beter en zelfs upamecano kun je over twijfelen. Hij heeft potentie maar loopt ook vaak te stuntelen.

Een stapje lager is wel slim voor De Ligt. Bij Bayern en Juventus toch niet de dragende speler geworden wat ervan verwacht werd. Meestrijden voor top 4 in Engeland is een betere ambitie dan strijden om titels en ver komen in champions league

Dat hij niet bij het EK speelt is Koeman's choice. Hij zou nl wel moeten spelen. Maar dankzij een incapabele coach gebeurt dat niet

1 juli 2024 om 10:56
0

Bullshit. De Ligt mist de concentratie om 90 minuten te voetballen en maakt altijd wel cruciale fouten in oranje. Kan je er niet bij hebben in een knock-out fase over 1 wedstrijd

Zou wel een uitstekend duo zijn voor Ten Hag hoor als die met Martinez en De Ligt kan spelen. Dat is alvast een goeie verdedigingsduo die zeker complementair aan elkaar kunnen zijn. Als ze ook nog Ugarte weten binnen te halen komen ze al een eind weg. Een verdediging met De Ligt en Martinez en daarvoor Ugarte en Mainoo zou echt heel mooi zijn voor United.

Hij is 24 jaar, maar heeft in een kort tijdbestek naast Ajax, Juventus en Bayern al op zijn CV gehad.
Het is niet dat hij daar finaal door de mand viel, maar hij liet ook niet stelselmatig een ijzersterke indruk achter. Hij was nooit voor een langere periode onomstreden. En daar zit voor mij een vraagteken. Volgens mij werd hij niet geplaagd door (langdurige) blessures. Dus waren Juventus en Bayern ongeduldig met hem, omdat ze toch andere verwachtingen bij hem hadden? Hadden ze een stijlere ontwikkelingscurve bij hem ingeschat, waarbij hij snel over bepaalde kinderlijke (inschattings)fouten heen zou groeien? Of is de Ligt zelf ongeduldig en/of voelt dat hij niet het volste vertrouwen krijgt van de leiding.

Misschien dat hij bij Man United dan de stap kan maken die we een beetje allemaal van hem verwachten.

1 juli 2024 om 10:57
0

Klopt, het is niet voor niets dat Juventus en Bayern hem zo makkelijk laten gaan. Echte sterspelers verkoop je nooit

1 juli 2024 om 11:31
0

"hij was nooit voor een langere periode onomstreden."

Hoe komen mensen hier toch bij? In 22/23 was hij bijvoorbeeld gewoon heel het seizoen onbetwiste basisspeler bij Bayern Munchen (en werd hij ook 2e in speler van het jaar verkiezing van de club). Afgelopen seizoen is er het nodige rerouleerd achterin bij Bayern en is De Ligt (mede ook door verschillende blessures) inderdaad zeker niet altijd onomstreden geweest, al kreeg hij na de winterstop toch wel weer vrij vaak de voorkeur als hij fit was. Zijn drie seizoenen bij Juve speelde hij mits fit ook gewoon vrijwel altijd (resp. 39, 36 en 42 duels in alle competities - in totaal 117 potten in 3 jaar waarvan 109 als basisspeler). Het is een soort mythe geworden dat De Ligt nergens onomstreden was ofzo. Hoewel er her en der weleens een potje op de bank tussen zit speelt hij al vijf seizoenen op rij de overgrote meerderheid basis in de Italiaanse en Duitse top na zijn vertrek bij Ajax. En zeker in 21/22 (bij Juve) en 22/23 (bij Bayern) heeft hij buiten een blessure of schorsing echt zo goed als niets gemist.

Niet geslaagd bij Juventus en Bayern waarom zou hij in een niet draaiend top Elftal wel slagen. Zoals tot nu toe blijkt is Mathijs te licht. Zit niet voor niets de bank in het Nederlands elftal.

Moeten ze flink wat salaris bieden ook! De Ligt kan nog 3 jaar lang heeeeell veel geld vangen bij BM namelijk

Sportief gezien een merkwaardige keuze van Bayern. Tenzij het puur om de pegels gaat, snap ik hen niet. Maar als ze geld nodig hebben is United wel de ultieme club die zich kan melden. Chronische overbetalers. Benieuwd of we daar nog verschil in gaan zien met de nieuwe eigenaren. Volgens mij hebben United en Bayern ook wel een goede verstandhouding. Dus dan is deze transfer eigenlijk al in kannen en kruiken.

United snap ik helemaal.

1 juli 2024 om 14:59
0

Maar geld is ook precies waar het over gaat. 17 miljoen salaris en hij kan waarschijnlijk de hoogste transfersom opleveren van hun CVs. Dat hij beter is dan Kim en Upa, dat zie je toch direct als ze op het veld staan. Hij is in principe ook beter dan Dier, ware het niet dat die een voor zijn doen uitzonderlijk goed afgelopen seizoen heeft gedraaid.

2 juli 2024 om 16:03
0

Klopt, ik heb Matthijs juist heel hoog zitten. Dus dan vind ik de sportieve aderlating zo groot. Milan stond met de rug tegen de muur en moesten daardoor Thiago Silva wel verkopen, ook al wilde die helemaal niet weg. Dat is bij Bayern niet het geval, dus ik vind hun prioriteiten niet kloppen in deze.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren