voetbalzone

‘Spelers Manchester United bezorgd over trainingsmethoden ’veeleisende‘ Ten Hag’

Lars Capiau04 mrt 2024, 12:25
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 20:29
Advertentie

Enkele spelers van Manchester United vrezen dat sommige eisen van Ten Hag te belastend zijn. Dat schrijft Samuel Luckhurst van het Manchester Evening News maandag. Het zou vooral gaan om de eisen die Ten Hag stelt bij de conditionele oefeningen.

Manchester United wordt dit seizoen geteisterd door vele blessures. Tegen Manchester City (3-1 verlies) kon Ten Hag afgelopen zondag niet beschikken over een waslijst aan spelers.

Mason Mount en Tyrell Malacia zijn al een zeer lange tijd uit de roulatie. Ook de in uitstekende vorm verkerende Rasmus Højlund moest de Manchester Derby aan zich voorbij laten gaan. Daarnaast liggen ook sleutelspelers Lisandro Martínez en Luke Shaw al enige tijd in de lappenmand.

"Er zijn 47 aparte gevallen van ziekte en blessures die er dit seizoen toe hebben geleid dat een speler van Manchester United een wedstrijd heeft moeten missen", schrijft Luckhurst. Negen selectiespelers werden niet fit bevonden voor het duel met Manchester City.

Die zorgwekkende cijfers hebben ook twijfels gezaaid bij een minderheidsdeel van de selectie van the Red Devils, zo klinkt het. "Sommige spelers vinden de intensiteit te belastend en denken dat de hoge werkdruk heeft bijgedragen aan de lange blessurelijst bij Manchester United."

De ploeg van Ten Hag speelde vorig seizoen maar liefst 62 wedstrijden. Deze jaargang wisten slechts drie (!) selectiespelers een blessure te vermijden.

Alejandro Garnacho en de Portugezen Bruno Fernandes en Diogo Dalot zijn de enigen die het seizoen tot dusverre ongeschonden zijn doorgekomen.

Bezig met laden …