voetbalzone

Stadsderby komt te vroeg voor aanvoerder van Manchester City

Thijs Post23 aug 2013, 14:26
Laatst bijgewerkt: 23 aug 2013, 14:26
Advertentie

Vincent Kompany is tenminste vier weken uitgeschakeld, meldt Manchester City via de officiële kanalen. De aanvoerder van the Citizens heeft in het met 4-0 gewonnen duel met Newcastle United een liesblessure opgelopen. De Belg lijkt een streep te kunnen zetten door het eerste echte topduel van zijn club in het nieuwe seizoen van de Premier League.

/

Op 22 september neemt Manchester City het in eigen huis op tegen stadsrivaal en titelconcurrent Manchester United. Omdat Kompany ‘tenminste een maand’ buitenspel staat, gaat hij die wedstrijd niet halen. “De dokter moet zijn definitieve voorspelling nog geven, maar ik denk dat hij tenminste een maand niet inzetbaar is”, zegt manager Manuel Pellegrini.

Voordat the Citizens de degens kruisen met United staan er wedstrijden tegen Cardiff City, Hull City en Stoke City op het programma. Er gaan overigens direct geruchten over een nieuwe centrale verdediger en Pellegrini ontkent niet dat de club actief is op de markt. “Maar als we een verdediger halen, dan is dat niet door de blessure van Kompany. We hebben al een erg sterke selectie en we zien het wel”, klinkt het nuchter.

Bezig met laden …