voetbalzone

Steijn zet speler op zijn plaats bij training: ‘Ga staan en hou je waffel!’

Tom Rofekamp28 jul 2023, 10:06
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:05
Advertentie

Maurice Steijn is donderdag flink uitgevallen tegen Jay Gorter op het trainingskamp in Herzogenaurach. Volgens de Ajax-trainer zeurde de doelman te veel, waarop hij gesommeerd werd 'gewoon in die goal te gaan staan' en 'zijn waffel te houden'. Eerder lekten ook al beelden uit waarop Steijn uit zijn slof schoot. Toen vloekte hij erop los bij een passoefening die niet naar wens verliep.

Het incident tussen Steijn en Gorter werd opgemerkt door Ajax Showtime. Een delegatie van het platform zag hoe Gorter klaagde over een tegengoal tijdens een partijvorm, waarop Steijn de doelman van repliek diende. "Gewoon in die goal gaan staan en je waffel houden! Anders ga je lekker naar het andere veld!", zo zou de oefenmeester hebben geroepen.

Met 'het andere veld' doelde Steijn op het veld waar 'de B-groep' trainde. De selectie werd namelijk gesplitst in mogelijke basisklanten en spelers die vermoedelijk op het tweede plan belanden. Meest opvallende namen in de B-ploeg waren Anass Salah-Eddine en Mika Godts. Laatstgenoemde sprak woensdag nog uit 'voor zijn gevoel dicht tegen het eerste team aan te zitten'. Megatalent Silvano Vos hoorde aanvankelijk bij de A-ploeg, maar sloot later toch aan op het andere veld.

Ook Olivier Aertssen behoorde tot de A-garnituur, net als Gorter. De 23-jarige sluitpost moet dit seizoen met Géronimo Rulli uitmaken wie er eerste keus onder de lat wordt. Gorter werd afgelopen halfjaar verhuurd aan Aberdeen, welke periode met recht teleurstellend genoemd mag worden. De doelman raakte na vier wedstrijden zijn basisplaats kwijt en kwam daarna niet meer in actie. Bij Ajax was hem daarvoor al iets soortgelijks overkomen. Alfred Schreuder gaf Gorter vorig jaar de kans in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV, die mede door fouten van de keeper met 3-5 verloren werd. Het bleef tot nu toe bij dat ene optreden in Ajax 1 voor Gorter.

Bezig met laden …