voetbalzone

Stoke-verdediger moet loopbaan beëindigen na bal op zijn hoofd

Bart Kruyt19 feb 2016, 17:30
Laatst bijgewerkt: 19 feb 2016, 17:30
Advertentie

Voor Andy Wilkinson is er op een treurige manier een einde gekomen aan zijn profloopbaan. De verdediger kreeg vorig jaar in het shirt van Stoke City een bal van dichtbij op zijn hoofd geschoten in de bekerwedstrijd tegen Blackburn Rovers en heeft daar altijd last van gehouden. Wilkinson heeft een rentree nu uit zijn hoofd gezet en aangekondigd dat hij er per direct mee stopt.

/

De 31-jarige verdediger kreeg op 14 februari 2015 de bal hard tegen zijn hoofd geschoten en liep daarbij hersenbeschadiging op. Zijn zicht werd slechter en na trainingen voelde Wilkinson zich steeds ziek. “We zijn nu ruim een jaar verder en er zijn nog allerlei dingen mis met mijn hersenen, mijn zicht en mijn nek”, vertelt Wilkinson aan Sky Sports. “Zelfs als ik morgen wakker word en de specialisten zeggen dat alles in orde is, dan vind ik het risico om weer te gaan voetballen te groot.”

Stoke was eigenlijk van plan om Wilkinson in de zomer te laten gaan, maar verlengde zijn aflopende contract met een halfjaar. Sinds december is de verdediger dus transfervrij, maar hij gaat niet meer op zoek naar een nieuwe club. Wilkinson speelde zijn hele loopbaan voor Stoke, al werd hij wel vijf keer verhuurd aan andere verenigingen, en kwam tot 160 competitieduels voor the Potters.

Bezig met laden …