voetbalzone

Storm Eunice zorgt voor verdere verstoring van voetbalkalender

Dominic Mostert23 feb 2022, 17:38
Laatst bijgewerkt: 23 feb 2022, 17:38
Advertentie

De wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tussen ADO Den Haag en Telstar van vrijdag wordt verzet naar maandag 21 maart, zo meldt de KNVB woensdagavond. Door de stormschade aan het Cars Jeans Stadion, afgelopen weekend opgelopen tijdens de storm Eunice, kan het stadion niet op tijd veilig worden verklaard.

Eunice zorgde vrijdag al voor een afgelasting van alle wedstrijden in het betaald voetbal: zeven in de Keuken Kampioen Divisie en één in de Eredivisie. Door de storm kwamen panelen los en ontstond schade aan een deel het dak boven de Lex Schoenmaker- en Haaglandentribune. ADO meldde maandag dat er vanwege de weersomstandigheden nog geen gedegen onderzoek heeft kunnen plaatsvinden naar de schade, maar inmiddels is dat wel gebeurd.

Als verhuurder van het stadion heeft de gemeente externe partijen ingehuurd die deze week verder onderzoek uitvoeren naar de veiligheid van de dakconstructie en de losgewaaide dakplaten. Uit de eerste bevindingen van het onderzoek blijkt dat er een aantal veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden voordat het Cars Jeans Stadion vrijgegeven kan worden door bouw- en woningtoezicht. Alles wijst er volgens ADO op dat deze werkzaamheden ruim vóór de volgende thuiswedstrijd van vrijdag 11 maart afgerond zijn, waardoor het stadion bij de wedstrijd tegen Jong PSV weer in gebruik genomen kan worden..

Alle supporters in het bezit van een toegangskaart voor de wedstrijd tegen Telstar ontvangen hierover persoonlijk bericht. De wedstrijd zou vrijdag om 20.00 uur worden gespeeld, maar staat nu gepland voor 21 maart op hetzelfde tijdstip. Wethouder Anne Mulder spreekt de verwachting uit dat er op 11 maart tegen Jong PSV weer fans aanwezig zijn. "Het is natuurlijk jammer dat de wedstrijd van komende vrijdag moet worden verplaatst. Iedereen snakt naar een wedstrijdbezoek nu de Coronamaatregelen zijn opgeheven. Gelukkig is de verwachting dat de wedstrijd op 11 maart doorgaat en veilig is voor alle bezoekers, spelers en aanwezigen in het stadion."

Bezig met laden …